Consiliul Concurenţei analizează preluarea RWE Energie România de către MET Holding

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care MET Holding AG (Elveţia) preia compania RWE Energie SRL România, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Citeşte şi:

MET cumpără afacerea din România a gigantului german RWE şi ajunge la aproape 10% cotă de piaţă

MET Holding AG Elveţia face parte din Grupul MET, care desfăşoară afaceri ce cuprind comercializarea de gaze naturale, energie electrică, petrol, GPL, precum şi producerea de energie electrică, cu o activitate comercială concentrată pe vânzările de mărfuri pe piaţa angro, pe piaţa cu amănuntul şi trading.

Holding-ul este prezent pe piaţa din România prin intermediul filialei sale, MET România Energy SA, care este activă pe ambele pieţe concurenţiale de furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale.

RWE Energie SRL este, de asemenea, activă pe pieţele concurenţiale de furnizare de energie electrică şi gaze naturale.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Autoritatea pentru Concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *