Concurs cu premii pentru studenți: ENERGAZ – Scrie viitorul energiei!

Studenții din România, nivel licență și master, sunt invitați să își exprime ideile cu privire la rolul gazelor naturale în dezvoltarea sustenabilă a țării până în 2030, în contextul noului Pact Ecologic european. Participanții au șansa de a câștiga unul dintre cele două premii săptămânale, precum și marele premiu în valoare de 1.200 euro.

Aflat la cea de-a doua ediție, concursul „ENERGAZ – Scrie viitorul energiei!”, organizat de Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), este organizat anul acesta sub forma unui concurs de eseuri, cu tema generală „Proiectează-te în 2030. Gaze naturale pentru Următoarea Generație”. Concursul se derulează în perioada 5 octombrie – 22 noiembrie.

Studenții pot înscrie lucrările săptămânal. Ei au posibilitatea de a alege oricare din cele șapte teme propuse, precum: „Care sunt ideile tale pentru atingerea obiectivelor Green Deal de către România și ce rol au gazele naturale în acest plan?” sau „Viitorul încălzirii în România, într-un mod care să fie cu amprentă redusă de carbon, dar în același timp accesibil și la îndemână”.

Cei interesați pot participa la concurs cu un eseu pe săptămână și pot înscrie până la 3 eseuri (fiecare cu tema diferită) în 3 săptămâni diferite. Lucrările, de câte 2-4 pagini fiecare, sunt analizate de către un juriu format din jurnaliști specializați în domeniu.

Detalii complete, inclusiv regulamentul de participare, pot fi găsite pe pagina www.gazderomania.ro/concurs-energaz/.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *