Concurența investighează CEZ și Electrica, suspectate că îngreunează migrarea clienților la alți furnizori de energie electrică

Președintele Consiliului Concurenței a declarat că instituția anchetează acum grupurile CEZ și Electrica, pentru că există suspiciuni vă ar fi îngreunat migrația clienților casnici de energie electrică spre alt furnizor.

“Elementul de concurență pe partea de funizare, sau elementul cheie, este legat de migrația clienților. Ăsta este sensul liberalizării ca un client, în special casnicii pentru că la ei este nouă liberalizarea, industrialul s-a liberalizat mai demult. Casnicii au acum posibilitatea de a se muta de la furnizorul lor tradițional spre un furnizor nou. Asta este ajutorul pe care îl aduce libertalizarea pieței pentru consumator și atunci pe zona asta suntem foarte atenți ca nu cumva furnizorii mari, cei tradiționali, care sunt legați de firme de distribuție, să împiedice această migrație”, a declarat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, la Simpozionul Român al Energiei – SIREN 2021.

Chirițoiu a dat și câteva exemple de investigații.

“Am atenționat la începutul liberalizării companiile că vom monitoriza acest proces. Avem suspiciuni că cu tot avertismentul nostru sunt lucruri în neregulă pe această piață și investigăm comportamentul CEZ-ului și al Electrica în acest sens. Vreau să terminăm foarte repede această investigație ca să putem să avem impact în piață. Important este să facem ca lucrurile să meargă bine și ca oamenii să se poată mișca ușor în căutarea unor oferte mai bune”, a spus Chirițoiu.

Amintim că, potrivit legislației, fiecare consumator casnic de energie electrică are dreptul să schimbe furnizorul de energie electrică, gratuit și în 21 de zile.

Relatări referitoare la comportamentul din trecut al unor furnizori mari pe această temă au mai fost aduse și în trecut în atenția opiniei publice. Noi am scris un text pe care îl găsiți reluat, aici:

RELUARE Cum sunt amenințați oamenii care vor să schimbe furnizorul de electricitate chiar de marile companii MĂRTURII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *