Comunicat: Panouri fotovoltaice pe acoperişuri, miliarde pentru primari – teme de discuţie la RoEnergy

Panouri fotovoltaice pe acoperisurile cladirilor – noul trend pentru a creste eficienta energetica.

In data de 5 iunie 2013, in cadrul Targului International de Energii Regenerabile si Eficienta Energetica in Constructii, RoEnergy Bucuresti 2013, de la ROMAERO, Baneasa, va avea loc Conferinta Internationala Energia solara in Romania, intitulata Industria PV, dificultati si provocari, editia a III-a. Inscriindu-se in noul trend de crestere a eficientei energetice prin montarea de panouri solare pe acoperisuri, manifestarea se adreseaza administratorilor de cladiri mari ( spatii comerciale, supermarketuri, fabrici, unitati medicale, unitati hoteliere, etc ) aflati in cautare de solutii de reducere a costurilor cu energia.

Printre prezentarile care vor fi sustinute la conferinta Energia solara spicuim: Renolit AlkorSolar- smart system to fix solar panel on roofs, Solutii on grid de la Schuco International, Promovarea conceptului MILD-HOME la nivel local- case inteligente, aproape zero energie, Fotovoltaicul gandit altfel, o sansa pentru Romania, Servicii pentru module, sisteme si centrale fotovoltaice, One Holistic Vision on Future Energy System, Conditionarea aerului cu ajutorul energiei solare. Sisteme frigorifice de absorbtie de capacitate mica, etc. explica Octavian Capatina, cercetator principal, director executiv Negoiu Impex, partener Targ RoEnergy.

In conditiile in care un comerciant dispune de 1000-2000 metri patrati de acoperis plat, acesta poate produce intre 100-120 MWh pe an, cu o investitie de 400 mii lei, care se va recupera intre 5 ani respectiv 7 ani ( in functie de forma finala a schemei de sprijin, aflata acum in analiza autoritatilor ). sustine Octavian Capatina.

Targ cu expozanti din 13 tari

Conform analistilor RES, Targul RoEnergy Bucuresti 2013, din perioada 5-7 iunie 2013 de la Romaero, se anunta a fi cel mai important eveniment din domeniul energiilor regenerabile din Romania, cu un puternic impact asupra industriei de profil.

Pana in prezent si-au rezervat stand expozitional la Expozitie firme din 13 tari ( Germania, Italia, Franta, Spania, Polonia, Turcia, Bulgaria, Grecia, Ungaria, SUA , China, India, Romania). Printre expozantii RoEnergy Bucuresti mentionam: Solea AG, Schletter GmbH, RBB Aluminium Profiltechnik AG, Montagebau Karl Göbel, Alusin Solar, Spire Solar, KACO new energy, BIOGASMART srl, PAM Saint-Gobain srl, Selfa GE SA, K2 Systems GmbH, Tehnosat, RAMA SA, Sunerg Solar, etc.

Targul RoEnergy Bucuresti 2013 va fi sustinut de catre RECOM si BIGSOLAR ( Gold Sponsor Targ), ENERIA, B-Team ( Sapphire Sponsor Conferinta Bioenergie), Motec Stefan, cabinet de avocat ( Sapphire Sponsor Targ), Allianz-Tiriac Asigurari ( Ruby Partner).

Conferinte, work-shopuri, mese rotunde, premii “regenerabile”

In paralel cu expozitia, timp de 3 zile, la ROMAERO va avea loc o suita de manifestari, organizate in colaborare cu asociatii profesionale, universitati si companii. Pe langa conferinta pe teme PV, vor mai avea loc Conferinta Bioenergia in Romania ( biomasa, biocombustibili, biogaz) in fabrici si ferme – intre realitati si posibilitati (7 iunie 2013), Noi capacitati performante si ecologice de producere a energiei – motorul dezvoltarii viitoare a Romaniei ( energie eoliana, energie solara) (7 iunie 2013), Microhidrocentralele in 2013 – probleme si solutii (6 iunie 2013), Workshop AREL ( pe intreaga perioada a targului), etc. Tombola RoEnergy va oferi sansa castigarii unor cursuri de masurare a potentialului PV.

Experti, manageri RES, reprezentanti ai autoritatilor, cercetatori si mass media vor avea ocazia de a realiza schimburi de opinii si know how de specialitate.

Programul manifestarilor

Ziua I – 5 iunie 2013

Conferinta Energia solara in Romania: Industria PV – oportunitati si provocari

Prezentari (selectie): Un miliard de euro pentru primarii, Fotovoltaicele gandite altfel, o sansa pentru Romania, Promovarea conceptului MILD-HOME la nivel local- case inteligente, aproape zero energie, Suport acordat autoritatilor locale pentru dezvoltarea masterplanurilor si integrarii SRE.

Ziua Germaniei la RoEnergy Bucuresti 2013

Ziua II – 6 iunie 2013

Masa rotunda: Microhidrocentralele in 2013, probleme si solutii Inregistrari la : Asociatia Romana pentru Microhidroenergie ([email protected] si [email protected])
Ziua Greciei la RoEnergy Bucuresti 2013
Brokerage event during RoEnergy Trade Fair 2013 South-East Europe / Bucharest / Romania. Inregistrari: [email protected]

Ziua a III -a – 7 iunie 2013

Masa rotunda: Noi capacitati performante si ecologice de producere a energiei – motorul dezvoltarii viitoare a Romaniei. Informatii la : [email protected]

Bioenergie: Biomasa, biocombustibili, biogaz, cogenerare in ferme si fabrici, intre realitati si posibilitati

Prezentari ( spicuim): Prima centrala de cogenerare de inalta eficienta din Romania pe biomasa cu tehnologie ORC – Sortilemn (Gherla), Fabrica de biogaz tehnologie EISELE. Energie si profit din deseuri si dejectii, Cogenerare cu motoare pe biogaz agenitor de la 2G, Instalatiile de biogaz si energia verde la Rota Guido.

Romanian-Korean Company mission during RoEnergy Trade Fair 2013 South-East Europe / Bucharest / Romania (12 companii coreene isi cauta parteneri de afaceri romani: solar / PV, wind, bioenergy, hydro, etc. ) Inregistrari participare: [email protected]

8 Comments

  1. reclama pentru o solutie care o inghitim fara discernamant
    se arunca bani pe fereastra de dragul modei si ce e mai grav ca investitiile sunt mari toaca bani pe care nu-i avem pentru asa ceva si perspectiva ca peste cateva secole vom intoarce banii e o gogoasa
    e o smecherie asa cum a fost centrala de apartament, termoizolatia, termopanele si o sa mai apara se lucreaza pentru ca mintea noastra sa fie tot timpul ocupata, sa facem bani ca a mai aparut ceva la moda
    deocamdata platim in plus la energie ca si-au pus unii eolienele si solarele pe pamanturile noastre

  2. ar trebui scoase toate subventiile, ca producatorii (si revanzatorii) sa mai reduca din costuri, acuma stau prea comozi pe spinarea altora

    mai e si cumva dictatura celor mari, fiindca pana la urma fac o eoliana mare si stiu ei numai ce costuri au cu ea (eu cred ca mari), in loc sa ne facem noi multe mici, ar trebui mult mai multe modele pentru astia mici, si posibilitatea sa vanda mult mai libera, ca sa apara o concurenta adevarata

    progress ar fi curentul sa fie mai ieftin si produs verde, asta e pacaleala mare cu scump si verde, iar daca luam la bani marunti nici nu e asa de verde cum se zice

    1. De fapt este o furaciune romaneasca. Se iau bani cu japca de la populatie, cetatenii romani, si se dau absolut gratuit la societati comerciale( adica ajung la anumte persoane. Este absolut contra oricarei legi economice libere. Logic ar fi ca ori le dai bani si atunci partile sociale ale societatii, revin statului , adica cetatenilor care au platit, ori le impui prin contract ca dupa o perioada sa ne dea gratis curent. Pai noi ce platim : o sifonare de bani sub denumirea de certificate verzi, un furt la nivel national. Ca sa nu mai spun ca duce si la distrugerea sistemului( pt. ca este un sistem) national de alimentare cu energie electrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *