Complexul Turceni, primul vânzător de curent pe pe piaţa contractelor bilaterale din 2012

Complexul Energetic Turceni a vândut, în data de 4 ianuarie, energie electrică unor furnizori privaţi, la preţuri de peste 220 de lei MWh. Sunt primele contracte bilaterale de vânzare de energie electrică încheiate pe bursa de energie în acest an.

Complexul Energetic Turceni a încheiat, pe piaţa centralizată a contractelor bilaterale găzduită de OPCOM, trei contracte de vânzare de energie electrică. Într-un prim contract, producătorul de energie electrică a vândut energie la preţul de 231 lei/MWh către S.C. Gen1- Electricity Trading and Sales S.R.L. Energia electrică este livrată în regim semi-bandă, timp de 4.007 ore, la o putere de 3-5 MW. În al doilea contract, complexul primeşte 223,05 lei/MWh pentru energia livrată către acelaşi furnizor. Cantitatea: 40.070 MWh, în bandă timp de cinci luni şi jumătate, la o putere de 10 MW. În ultimul contract, producătorul va primi 222 de lei/MWh de la traderul Romelectro pentru energie livrată în bandă, în acelaşi interval de timp (16 ianuarie-30 iunie) la o putere de 15 MW.

Complexul energetic Turceni operează cea mai mare termocentrală din România, care funcţionează cu lignit extras din carierele din Oltenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *