Complexul Energetic Oltenia vrea să facă două parcuri fotovoltaice, de 120 MW, la Rovinari şi Turceni

Cel mai mare producător de energie electrică pe bază de cărbune are în plan construcţia a două parcuri fotovoltaice, chiar în zonele în care operează cele două termocentrale mari.

„CE Oltenia vrea să facă două parcuri de 70 MW şi unul de 50 MW. Nu fac o afirmaţie doar de dragul de a o face. Avem un plan aprobat în urmă cu o lună pentru următorii 10 ani, în cadrul căruia au fost aprobate şi aceste parcuri. Planul este aprobat şi de Ministerul Energiei, şi de Fondul Proprietatea”, a dcalarat Sorin Boza, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, la ZF Power Summit.

Boza a explicat că este vorba de spre două viitoare parcuri fotovoltaice, pe haldele depozitelor de zgură de la Rovinari (prima etapă) şi Turceni (a doua etapă).

Parcurile ar putea fi operaţionale într-un viitor ceva mai îndepărtat, anii 2021-2023.

Managerul CEO a arătat că, în ciuda creşterii costurilor certificatelor de carbon, care necesită un cost de 1,4 miliarde de lei, compania are un buget de investiţii în acest an de 600 de milioane de lei, în uşoară scădere, de la 630 de milioane anul trecut.

Prioritatea, spune Boza, este construcţia unui grup nou pe gaze la Craiova 2 (cel despare care a vorbit ministrul Energiei când a vorbit despre stocarea energiei electrice în depozitele de gaze) şi trecerea grupurilor pe carbune în viitoarea piaţă de capacitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *