Complexul Energetic Oltenia estimează pierderi de 1,1 miliarde de lei în 2020

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a declarat presei locale că societatea va încheia și anul 2020 cu pierderi, pe care le-a estimat la 1,1 miliarde de lei.

“Din 2018, societatea este în dificultate. A început să aibă pierderi din 2018 ca urmare a creșterii prețului certificatelor de dioxid de carbon. 2018, 2019, 2020 sunt trei ani consecutivi în care societatea a avut pierderi foarte mari. Și anul acesta, societatea va ajunge la un nivel de 1,1 miliarde de lei pierdere ca urmare a costurilor cu certificatele de CO2. Am achiziționat în limita sumelor disponibile certificate. Normal că pentru asta am inițiat acest plan pentru acordarea ajutorului de stat. Dacă facem un calcul, pierderea înseamnă costurile cu certificatele de CO2, undeva la 250 de milioane de euro”, a declarant Burlan la Gorj TV, citat de publicația locală Pandurul.ro.

Citește și:

Nota de plată pentru încă un an de viață a CE Oltenia: până la un sfert de miliard de euro. O va plăti preponderent Guvernul, dar există un risc

La jumătatea lunii noiembrie, Guvernul a anunțat că a aprobat un memorandum prin care acordă Complexului Energetic Oltenia (CEO) un ajutor de stat pentru restructurare în valoare de 1,326 miliarde de euro în perioada 2021-2025.

„Am aprobat în Guvern memorandumul prin care ne angajăm că, în perioada 2021-2025, Guvernul va pune la dispoziţie din bugetul de stat schema de ajutor de stat pentru restructurarea CEO, în valoare de 1,326 miliarde de euro”, a spus atunci ministrul Economiei și Energiei, Virgil Popescu.

Suma include și ajutorul de salvare de circa un sfert de milliard de euro pe care Guvernul l-a dat deja pentru a ajuta compania sp plătească mare parte din certificatele aferente producției anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *