Complexul Energetic Hunedoara va concedia 920 de persoane începând cu 1 noiembrie

Complexul Energetic Hunedoara, care şi-a cerut recent insolvenţa,, va concedia 920 de persoane, în două etape, începând cu 1 noiembrie, de la minele Lonea şi Lupeni, ce urmează să fie închise, potrivit unui proiect de Hotărâre publicat în dezbatere de Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al companiei, scrie News.ro.

Planul de disponibilizare prevede a fi disponibilizate prin concediere colectivă în trimestrul IV anul 2018, un număr de 920 persoane în două etape. Astfel, la data de 1 noiembrie 2018 un număr de 70 persoane, iar la data de 31 decembrie 2018 un număr de 850 persoane. Planul de disponibilizare a fost supus aprobării conducerii executive şi neexecutive a societăţii precum şi acţionariatului societăţii”, se precizează în document.

Termenul estimat al concedierii colective este luna decembrie.

„Prin proiectul de act normativ se propune aprobarea sumei de 258.000 lei din bugetul asigurărilor pentru somaj pe anul 2018 ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare persoanelor disponibilizate de Societatea de Complexul Energetic Hunedoara S.A., în sensul prevederilor art. 2 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare”, arată documentul citat.

Pentru acest an, potrivit planului de închidere, societatea îşi reduce activitatea şi este pusă în situaţia desfiinţării locurilor de muncă aferente, prin concedieri colective cu măsuri de protecţie socială.

Complexul Energetiv Hunedoara adminstrează două termocentrale pe huilă, Mintia şi Paroşeni, cu o capacitate de 1.225 MW,  şi patru mine de subteran din Valea Jiului.

CEH asigură o cotă de circa. 5 % din totalul producției naționale de energie electrică, şi este, când funcţionează, cel mai mare producător de energie din vestul României. Compania are peste 6.000 de angajaţi .

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a admis joia trecută cererea de repunere pe rol a cauzei privind cererea de deschidere a insolvenţei CEH, la cererea debitorului.  Instanţa a dat un termen la care să se reia judecarea cauzei pentru data de 18 octombrie.

Cu datorii care depăşeau 1,2 miliarde de lei, conducerea CEH a solicitat intrarea companiei în insolvenţă, apreciind, în mai multe rânduri, că această procedură este singura soluţie pentru evitarea falimentului societăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *