Companiile Rețele Electrice, noi investiții în rețeaua de medie tensiune. Licitații pentru achiziția de reanclanșatoare trifazate de 19 milioane de lei

Companiile Rețele Electrice organizează prin intermediul platformei publice SEAP o licitație pentru achiziția de reanclanșatoare trifazate de medie tensiune, pentru a asigura o rețea electrică modernă, capabilă să răspundă cerințelor în creștere ale consumatorilor și provocărilor actuale, arată firma de distribuție a grupului PPC într-un comunicat de presă.

Cu o valoare maximă de 19.320.000 lei, această investiție strategică vizează atât întărirea și modernizarea rețelei de medie tensiune, cât și îmbunătățirea rezilienței, flexibilității operaționale și calității serviciilor oferite clienților, spune compania.

„Achiziționarea de reanclanșatoare trifazate de medie tensiune reprezintă un pas esențial în modernizarea rețelei noastre, demonstrând angajamentul nostru ferm față de clienți. Această investiție nu doar că îmbunătățește eficiența operațională, dar contribuie și la atingerea obiectivelor strategice ale companiei, în special la confortul clienților noștri prin reducerea numărului și duratei întreruperilor neplanificate. În plus, ne permite să avem o rețea mai rezilientă, făcând față cerințelor în creștere ale clientilor noștri și să răspundem provocărilor aduse de schimbările climatice și de creșterea complexității rețelei electrice”, a declarat Mihai Pește, director general al companiilor Rețele Electrice.

Reanclanșatoarele trifazate de medie tensiune sunt dispozitive de protecție utilizate în rețelele electrice pentru a detecta și izola rapid defectele temporare, restabilind automat alimentarea după un scurtcircuit sau o întrerupere, pentru a minimiza impactul asupra consumatorilor.

“Prin această licitație, companiile Rețele Electrice reafirmă angajamentul de a investi constant în tehnologii de ultimă generație, care să asigure o rețea de distribuție modernă, fiabilă și capabilă să susțină dezvoltarea economică și socială pe termen lung. Implementarea acestor soluții tehnice va permite nu doar îmbunătățirea experienței clienților, ci și o mai mare adaptabilitate la cerințele viitoare ale pieței energetice”, mai arată cpmpania.

Companiile Rețele Electrice operează rețele cu o lungime totală de circa 134.000 de kilometri în trei zone ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție. Rețelele electrice operate de către cele trei companii Rețele Electrice numără 289 de stații de transformare și peste 25.000 de posturi de transformare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *