Companiile petroliere, suprataxate cu 100 mil. euro în Franța

Christine Lagarde, ministrul francez al Economiei, a declarat că firmele petroliere vor contribui suplimentar cu 100 de milioane de euro la buget

 

Contribuţia petroliştilor va fi folosită de Guvernul francez pentru a finanţa o creştere a deducerilor fiscale legate de cheltuielile cu carburanţii pentru anumite categorii de consumatori. Cinci milioane de consumatori vor beneficia de această măsură, scrie presa franceză. Practic, potrivit ministrului, din contribuţia companiilor petroliere va fi finanţată revizuirea plafonului de deducere pentru cheltuielile profesionale legate de deplasare.

 

Ideea suprataxării companiilor petroliere pentru a compensa creşterile preţurilor la carburanţi a fost enunţată săptămâna trecută. În plus, Executivul de la Paris intenţionează să modifice şi metodologia de calcul a costurilor recunoscute pentru gaze şi chiar să îngheţe, pentru o perioadă de timp, preţul acestora.
Preţul mediu pentru un litru de benzină de 95 este în Franţa de 1,54 euro, iar un litru de motorină se vinde, în medie, cu 1,36 euro.

1 Comment

  1. O intrebare: credeti ca firmele isi vor diminua profitul? Sau vor trece pe costuri si deci in pretul la consumator?
    Din punctul de vedere al bugetului, e ceva. Dar din punctul de vedere al consumatorului, nu vad cum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *