Compania germană RWE a închis definitiv ieri centrale pe cărbune cu o capacitate de 2.000 MW

RWE Power a oprit definitiv, la 31 martie, alte cinci unități ale centralei electrice pe cărbune din zona minieră Renania, potrivit unui comunicat al companiai germane.

În total, sunt scoase din funcțiune capacități de 2.100 MW de producție de energie electrică pe lignit, ceea ce reprezintă un nou pas în contextul eliminării treptate a cărbunelui pe care RWE o va finaliza până în 2030, arată grupul german.

Unitățile afectate sunt în locațiile Grevenbroich-Neurath și Bergheim-Niederaussem. Guvernul german a prelungit temporar durata de funcționare a acestora pentru a asigura alimentarea cu energie electrică în timpul crizei energetice și pentru a economisi gazele naturale. Scoaterea din funcțiune a celor cinci unități contribuie astfel la o reducere suplimentară a emisiilor de CO2, mai arată compania germană.

De la sfârșitul anului 2020 și până la 31 martie 2024, RWE a dezafectat deja 12 unități de centrale electrice alimentate cu lignit, cu o putere totală de 4.200 MW. La sfârșitul acestui an, blocul F de 300 MW de la centrala electrică Weisweiler va fi oprit, ceea ce înseamnă că doar șapte din cele 20 de centrale electrice pe cărbune vor mai fi în funcțiune în 2025. Capacitatea de generare din  lignit din Renania va reprezenta atunci doar jumătate din capacitatea totală inițială a centralelor electrice. Alte închideri sunt planificate în următorii ani.

Frank Weigand, director general al RWE Power a spus: „Echipa RWE Power a răspuns prezent atunci când a fost nevoie de noi în timpul crizei energetice. Toată lumea a dat dovadă de un angajament enorm. Aș dori să mulțumesc fiecărui membru al forței de muncă pentru acest lucru. Pe lângă operarea fiabilă a unităților noastre din centrale electrice rămase, activitatea noastră din anii următori va continua să se concentreze pe pregătirea pentru eliminarea treptată a cărbunelui și restaurarea finală a siturilor”

Până în 2030, RWE plănuiește să construiască cel puțin 3 GW de centrale electrice pe gaz pregătite pentru hidrogen, cu condiția ca condițiile-cadru economice să permită o investiție și ca societatea să aibă succes la licitațiile pentru centrale electrice pe gaz pregătite pentru hidrogen anunțate de guvernul german.

Ca parte a strategiei sale globale de investiții și de creștere, RWE își extinde în mod semnificativ activitatea din zona regenerabilelor. Numai în Germania, compania plănuiește să investească până la 11 miliarde de euro în energie eoliană offshore și onshore, energie solară, stocare, capacități flexibile de rezervă și hidrogen între 2024 și 2030, potrivit companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *