Compania germana PNE vinde trei proiecte eoliene din România, de 220 MW, unei „mari companii globale”

PNE AG a vândut drepturile pentru trei proiecte de parcuri eoliene din România, în majoritate mature, unei mari companii globale de energie regenerabilă. Turbine eoliene cu o putere nominală de până la 220 MW vor fi construite în cadrul proiectelor, după cum se arată într-un comunicat de presă al companiei. 

PNE, companie germană la care cel mai important acționar este Morgan Stanley, și investitorul vor colabora pentru dezvoltarea ulterioară. Părțile au fost de acord să nu divulge prețul de achiziție, iar comunicatul nu arată numele cumpărătorului.

“În ultimii ani, PNE a dezvoltat în mod continuu proiecte și le-a adaptat la condițiile legislative, care s-au modificat de multe ori. Împreună, PNE și cumpărătorul intenționează să dezvolte proiectele până la decizia de finanțare pentru construcție. Investitorul va fi responsabil cu finanțarea, construcția și operarea ulterioară a parcurilor eoliene. PNE consideră că evoluția pozitiva de pe piața energiei regenerabile din România este încurajatoare”, se arată în comunicat.

„Mă bucur că am găsit un investitor cu multă experiență și puternic pentru proiectele noastre de parcuri eoliene din România. Acum vom colabora la dezvoltarea în continuare a proiectelor, până la realizare. PNE se va concentra și pe dezvoltarea de proiecte fotovoltaice în România”, a declarat Markus Lesser, CEO al PNE AG.

“Vanzarea celor 3 proiecte eoliene, in majoritate mature, reprezinta un obiectiv indeplinit cu succes. PNE se afla in Romania de peste 10 ani avand un portofoliu larg de proiecte de energie eoliana si fotovoltaica. Suntem increzatori ca noile modificari legislative, prin transpunerea directivelor europene, vor asigura investitiilor in energia regenerabila-energia viitorului, un cadru favorabil, stabil si predictibil’’, a spus și Daniela Dinescu, Director General PNE România.

PNE Group, care are operațiuni la nivel internațional, cu mărcile sale PNE și WKN, este unul din dezvoltatorii cu experiență în parcuri eoliene onshore și offshore și se denumește  „furnizor de soluții de energie curată”. De la explorarea inițială a amplasamentului și implementarea procedurilor de aprobare, la finanțarea și construcția la cheie, până la operare și retehnologizare, serviciile companiei cuprind toate fazele de dezvoltare și operare a parcurilor eoliene. În plus față de energia eoliană, PNE oferă sisteme fotovoltaice, stocare de energie, produse de service și furnizarea de energie curată. PNE se concentrează și pe dezvoltarea de soluții „power-to-X”.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *