Compania Energetica, una dintre cele 22 înfiinţate de Firea, cumpără ţevi de 27 de milioane de euro pentru reţeaua de termoficare a Bucureştiului

Compania Municipală Energetica, una dintre cele 22 de comanii municipale create de Gabriela Firea în Bucureşti a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice o licitaţie deschisă pentru achiziţia de ţevi pentru sistemul de termoficare.

“Obiectivul specific al acestei achiziții îl constituie achiziţionarea de ţevi şi accesorii preizolate din oţel, având diametrele nominale cuprinse între Dn25 ÷ Dn300, ce compun rețelele exterioare de apă fierbinte”, se arată în anunţ.

Valoarea totală estimată a contractului este de 130 de mililioane de lei iar “achiziţionarea produselor se va realiza, printr-un acord-cadru cu o durată de 36 luni ce va fi încheiat cu maxim 3 operatori economici”, se mai arată în anunţ.

Produsele furnizate, adică ţevile, izolaţiile, coturile, protecţiile, etc, au o perioadă de garanţie de minimum 5 ani, iar garanţia de bună execuţie este de 10% din valoarea contractului.

Deşi achiziţia oare a fi destinată reţelei RADET, inedit este că se face prin Compania Municipală Energetica.

Citeşte şi:

Compania Energetica Bucureşti şi-a deschis punct de lucru în comuna Călugăreni din Giurgiu ca să poată face termocentrala mobilă

RADET, societate în insolvenţă, asigură transportul şi furnizarea energiei termice pentru circa 580.000 de apartamente din Bucureşti. Gigacaloria are un preţ de facturare de 163 de lei pentru consumatorii casnici diferenţa până la preţul de cost, de 398 de lei, fiind suportată de Primărie.

Potrivit bilanţului energetic al sistemului de termificare al SACET Bucureşti, comandat de Primăria Capitalei, termoficarea din Bucureşti are nevoie de lucrări, mai ales la reţeaua primară de transport, dar şi de redimensionări de conducte şi de contorizări suplimentare, valoarea totală a lucrărilor fiind de circa 1,5 miliarde de euro.

Reţeaua primară de transport a apei fierbinţi, gestionată de RADET, are o lungime de 987 km, iar două treimi din ea este mai veche de 25 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *