Comisia Europeană lansează consultare publică în scopul reexaminării infrastructurilor energetice transeuropene, în contextul Green Deal

Comisia Europeană a lansat luni o consultare, care se va derula până în 13 iulie 2020, referitoare la revizuirea normelor Uniunii Europene privind infrastructurile energetice transeuropene, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, citat de Agerpres.
Toate răspunsurile colectate vor fi luate în considerare pentru revizuirea Regulamentului privind infrastructurile energetice transeuropene, care va aduce o contribuţie fundamentală la Pactul verde european.

„Pentru a deveni un continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050, Europa are nevoie de infrastructuri energetice moderne, reziliente, sigure şi capabile să integreze, într-o pondere mult mai mare, sursele regenerabile de energie. Regulamentul TEN-E actualizat va stabili normele pentru proiectele energetice transfrontaliere, pentru a garanta că acestea corespund ambiţiei noastre climatice. Pe durata consultării publice lansate astăzi, dorim să aflăm opiniile fiecăruia despre cum să avansăm” , a declarat comisarul pentru energie, Kadri Simson.

Comisia intenţionează să publice o propunere legislativă pentru a adapta acest regulament înainte de sfârşitul anului 2020. Pentru a asigura un proces de consultare mai larg şi mai interactiv, Comisia va organiza şi patru seminare online ale părţilor interesate, iar o evaluare iniţială a impactului a fost publicată recent pentru a se obţine feedback.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *