Comisia Europeană a autorizat achiziția Enel România de către PPC

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul Regulamentului UE privind concentrările economice, achiziționarea controlului unic al operațiunilor Enel S.p.A. din Italia în România („Enel România”) de către Public Power Corporation S.A. („PPC”) din Grecia, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

“Enel România își desfășoară activitatea în domeniul producerii, distribuției și furnizării de energie electrică, precum și în domeniul furnizării de gaze naturale în România și al prestării de servicii conexe. PPC își desfășoară activitatea în domeniul producerii, furnizării și distribuției de energie electrică, în principal în Grecia”, mai arată comunicatul.

Enel a semnat cu firma greacă Public Power Corporation S.A un acord pentru vânzarea tuturor participațiilor deținute de către Grupul Enel în România, în martie, Acordul prevede plata de către PPC a unei sume totale de aproximativ 1,260 miliarde de euro. Ulterior, Fondul Proprietatea anunță că a vândut pachetele minoritare la companiile Enel din România către PPC, pentru 650 de milioane de lei.

Finalizarea tranzacției este așteptată în trimestrul al treilea al acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *