Claudiu Rădulescu a fost demis din funcția de director general adjunct al Electrica Furnizare. În locul lui ar putea fi numit Dumitru Chiriță, fostul șef al ANRE

Claudiu-Daniel Rădulescu, ce ocupa funcția de director general adjunct la Electrica Furnizare din anul 2020, a fost revocat din funcție. Postul ar putea fi ocupat de Dumitru Chiriță, fost președinte al Autorității de Reglementare în dmeniul Energiei, potrivit unor surse din piața de energie.

Revocarea in funcție înainte de finalizarea mandatului ar fi fost decisă de Consiliul de Adminisrație al Electrica Furnizare săptămâna trecută, potrivit informațiilor aflate de noi.

Solicitată, compania Electrica a răspuns solicitării noastre de informații, și a confirmat revocarea din funcție a lui Rădulescu înainte de finalizarea mandatului.

“Domnul Claudiu Rădulescu a fost numit în funcția de Director General Adjunct interimar  al companiei Electrica Furnizare, parte a Grupului Electrica, până la data de  31.12.2023. Având în vedere caracterul interimar al mandatului, conform uzanțelor interne ale Grupului, încetarea acestuia poate interveni oricând până la data stabilită.

În ceea ce privește numirea unui nou Director General Adjunct al companiei, precizăm  că aceasta va fi făcută în urma unei analize la nivelul Consiliului de Administrație al  Electrica Furnizare, raportată la necesitățile companiei din acest moment. În prezent, nu  a fost luată o decizie în acest sens”, ne-a transmis Electrica.

Rădulescu ocupă funcția la Electrica Furnizare din martie 2020 și este considerat în piață drept unul dntre apropiații fostului ministru al Energiei, Virgil Popescu.

Vine Dumitru Chiriță?

Postul lăsat liber de Rădulescu ar putea fi ocupat de Dumitru Chiriță, fostul președinte al Autorității de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Chiriță, susținut de PSD, a condus ANRE în ultimii cinci ani, până în aprilie 2023, când, în urma înțelegerilor din coaliție și a votulului din Parlament, George Niculescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, susținut de PNL, a devenit noul președinte al ANRE.

Chiriță nu a părăsit însă ANRE, ci a devenit, ulterior, consilier al noului vicepreședinte al ANRE, Gabriel Andronache, fost director general al Transelectrica, și susținut de PSD pentru a ocupa funcția de vicepreședinte.

Este posibil însă ca Dumitru Chiriță să fie nevoit să plece de la ANRE, asta pentru că, potrivit proiectului de lege pentru care Guvernul Ciolaci și-a asumat răspunderea în Parlament, și la ANRE trebuie să se facă reduceri de cheltuieli, în mod specific inclusiv prin reducerea numărului de consilieri. Legea trebuie să treacă de Curtea Constituțională, după care este posibil ca Chiriță să fie nevoit să părăsească postul.

Chiriță nu a răspuns solicitării noastre de comentarii pe această temă.

Electrica Furnizare S.A. este parte a Grupului Electrica, majoritar privat dar cu statul român cel mai mare acționar, și asigură furnizarea energiei electrice la peste 3,2 milioane locuri de consum, fiind unul dintre cei mai importanți jucători în piața de energie din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *