Claudiu Crețu, administratorul special al Elcen, a fost numit director al Termoenergetica – surse

Consiliul de Administrație al Termoenergetica, compania Primăriei Capitalei care se ocupă cu distribuția energiei termice din București, l-a numit pe Claudiu Crețu director general al companiei, potrivit unor surse din piața de energie

Crețu va deveni director general al Termoenergetica și va părăsi postul pe care îl are acum în cadrul Electrocentrale București, potrivit surselor noastre. El îl va înlocui la Termoenergetica pe Alexandru Burghiu, care fusese numit în această poziție în timpul mandatului Gabrielei Firea.

Odată cu numirea lui Crețu, este posibil ca proiectul de fuziune a celor două companii, idee anunțată și de primarul Capitalei, Nicușor Dan, să avanseze. Proiectul prevede ca Termoenergetica, moștenitoarea defunctei RADET, să cumpere cele patru centrale termice (CET) ale Elcen din București, urmând ca o singură societate de să ocupe de producția și distribuția energiei termice din București. Crețu a susținut în mod repetat că fuziunea celor două companii și crearea acelui serviciu de alimentare centralizată cu energie termică (SACET) este soluția optimă pentru termoficarea orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *