Ciolacu, după întâlnirea cu șeful OMV: „Atitudinea complet nejustificată a cancelarului Austriei nu trebuie să afecteze imaginea OMV Petrom în România”

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat luni, în cadrul întrevederii cu reprezentanţii OMV Petrom, că România va continua să sprijine proiectul Neptun Deep, aşa cum va continua să-şi susţină argumentele privind aderarea la spaţiul Schengen, inclusiv în instanţele europene, scrie Agerpres

Conform unui comunicat transmis, luni, de Guvern, şeful Executivului şi-a manifestat speranţa că „atitudinea premierului austriac, Karl Nehammer, de a continua să se opună complet nejustificat” aderării României la Schengen, nu va afecta imaginea OMV Petrom în România, susţinând că „o asemenea situaţie ar fi de nedorit” pentru ambele părţi.

„Vom continua să sprijinim proiectul Neptun Deep şi să mergem înainte pe baza actualei forme a legii offshore, aşa cum România va continua să-şi susţină argumentele privind aderarea la spaţiul Schengen inclusiv în instanţele europene, dacă Austria nu îşi schimbă poziţia”, a precizat Marcel Ciolacu.

Premierul a arătat că statul român susţine „cu toată determinarea” proiectul strategic în care OMV Petrom este asociată cu compania de stat Romgaz, proiect care va aduce ţării noastre „independenţa” energetică.

„Este cel mai important proiect energetic, o investiţie de circa 4 miliarde de euro, care ne va pune în situaţia de a deveni un actor energetic la nivel european, exploatând rezerve estimate la minimum 100 de miliarde de metri cubi de gaze – cât tot consumul României pe aproape 10 ani”, a afirmat Ciolacu.

Delegaţia a fost condusă de Alfred Stern, CEO al grupului OMV. La discuţii, au mai participat preşedintele PNL, Nicolae-Ionel Ciucă, vicepremierul Marian Neacşu şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Alexandru Petrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *