Chinezii vor să investească în centrale pe cărbune în România

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a primit luni delegaţia companiei chineze China Huadian Engineering Co. Ltd. (CHEC), care este interesată de investiţii în domeniul energetic românesc, potrivit unui comunicat emis luni de minister, scrie Money.ro

 Reprezentanţii companiei chineze şi-au declarat interesul de a investi în obiective din industria minieră şi din producţia de energie pe bază de cărbune”, se arată în comunicat.

Compania face parte din grupul China Huadian Corporation, având un rol important pentru dezvoltarea ingineriei şi tehnologiei industriale în domeniul energiei convenţionale şi neconvenţionale. La sfârşitul anului 2009, CHEC a fost numită întreprindere de excepţie de către Asociaţia din Industria de Energie Electrică din China, având un capital circa 1,5 miliarde dolari şi vânzări anuale de circa 1,35 miliarde dolari, cu o creştere anuală medie de 20%. CHEC deţine în prezent peste 186 de brevete proprii şi a primit medalia de „intreprindere de tehnologie avansată”, nouă ani la rând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *