Chinezii vor acces la tehnologia fotovoltaică germană

Compania chineză LDK Solar Co. a lansat o ofertă pentru achiziţionarea firmei germane Sunways, achiziţie ce ar permite Chinei accesul la tehnologii de ultimă oră şi pătrunderea pe cea mai mare piaţă de energie fotovoltaică din lume, scrie money.ro.

LDK Solar Co., unul dintre cei mai mari producători de panouri solare, a oferit 24,2 milioane de euro pentru preluarea Sunways, propunere ce se bucură de sprijinul Consiliului de Administraţiei al companiei germane. Oferta va fi studiată de acţionari şi de autorităţile de reglementare în domeniu. Dacă afacerea se va concretiza, LDK Solar Co. va deveni prima companie chineză de energie solară pe piaţa germană – cea mai mare piaţă de energie fotovoltaică din lume, şi de aici în întreaga Europă. LDK Solar Co. va avea, totodată, acces la tehnologia de ultimă oră produsă de Sunways, scrie presa germană.

Sunways a înregistrat pierderi în primul şi cel de-al treilea trimestru din 2011. LDK Solar Co. este cotată la cel mai mic nivel de încredere de către agenţia de evaluare Standard and Poor’s, în timp ce ratingul dat de Moody’s este B1, calificativ ce indică un risc ridicat.

Experţii apreciază că oferta pentru Sunways va fi urmată de altele pe piaţa europeană. Sectorul energiei solare este în creştere, dar producătorii din Europa şi SUA se confruntă cu o presiune mare din partea companiilor chineze, care oferă echipamente mai ieftine. În ultimii ani, mai multe firme importante din domeniu, printre care Solyndra din SUA şi Solar Millennium din Germania, au intrat în insolvenţă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *