China a conectat la rețea prima fază, de 1 GW, a amplului său proiect de generare de energie electrică din surse fotovoltaice și eoliene în regiunile deșertice ale țării, potrivit Enerdata.
Această primă fază, dezvoltată de China Energy Investment Corporation (China Energy) și situată în deșertul Tengger din regiunea autonomă Ningxia (nordul Chinei), ar trebui să genereze 1,8 TWh/an de energie electrică, suficient pentru a furniza energie electrică pentru 1,5 milioane de gospodării chinezești.
Proiectul energetic al deșertului chinezesc, care a fost lansat de guvernul de la Beijing la sfârșitul anului 2021, cuprinde dezvoltarea unui total de 100 GW de capacități solare și eoliene în regiunile deșertice ale țării, amplasate în 19 provincii. Se preconizează că noua capacitate totală care va fi instalată în cadrul acestui proiect va ajunge la 130 GW, necesitând o investiție estimată la 12,3 miliarde de dolari.
În 2021, capacitatea instalată a Chinei în domeniul energiei regenerabile a depășit 1.000 GW (cu 391 GW pentru energia hidroelectrică, 328 GW pentru energia eoliană și 307 GW pentru energia solară), iar producția de energie din surse regenerabile a depășit 2.300 TWh. Comisia Națională pentru Dezvoltare și Reformă din China (NDRC) se așteaptă ca 450 GW de capacitate solară și eoliană să fie construită în regiunile deșertice ale Chinei și ca țara să ajungă la 1.200 GW de capacitate în fotovoltaic până în 2030.
Citește și: