Chevron, aproape de preluarea Noble Energy, cu cinci miliarde de dolari. Noble scoate deja gaze din Mediterana

Chevron Corp este aproape de a achiziţiona Noble Energy Inc cu suma de aproximativ cinci miliarde de dolari, în ceea ce ar putea fi cea mai mare tranzacţie din domeniul petrolului de când pandemia de coronavirus (COVID-19) a provocat un şoc industriei, a anunţat luni Wall Street Journal (WSJ), transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Tranzacţia, realizată exclusiv prin schimb de acţiuni, evaluează Noble la 10,38 dolari pe acţiune, au declarat pentru Wall Street Journal surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Incluzând datoria Noble, tranzacţia este evaluată la aproximativ 13 miliarde de dolari.

Companiile nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a comenta informaţiile din WSJ.

Măsurile de izolare introduse pentru a ţine sub control răspândirea virusului au afectat în mod deosebit piaţa petrolieră, unde preţurile s-au prăbuşit cu 70% până la mijlocul lunii aprilie şi au dus la acumularea unor stocuri mari de petrol şi combustibili la nivel mondial.

Noble Energy, pe lângă faptul că exploatează hidrocarburi în SUA și în largul coastelor Africii de Vest, este implicată în proiectele de extracție a gazelor offshore, din estul Mării Mediterane. Este operator a două blocuri în apele Israelului, dintre care unul este celebrul Leviathan, care a ajuns la o producție zilnică de 1,2 miliarde de picioare cubice (circa 34 de milioane de metri cubi) pe zi, adică mai mult decât toată producția de gaze a României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *