CEZ, primul furnizor care instalează sisteme fotovoltaice pentru acasă în cadrul programului AFM

CEZ Vânzare a început să instaleze sisteme fotovoltaice în cadrul programului național „Casa Verde Fotovoltaice”  și oferă clienților casnici posibilitatea de a deveni prosumatori, arată compania într-un comunicat.

Campania desfășurată sub deviza „Sisteme Fotovoltaice la cheie și fără griji pentru #acasã”, prin care compania a oferit consultanță completă în accesarea fondurilor nerambursabile, a demarat încă din luna februarie a anului 2019.

Astăzi, după un an și jumătate de provocări, începe oficial implementarea proiectului, prin instalarea primului sistem fotovoltaic din cadrul campaniei. Cu o putere instalată de 3kW, sistemul este parte din totalul de 679kW pe care compania îi va instala clienților care au obținut finanțare în cadrul primului apel din program.

“Astfel, CEZ Vânzare continuă seria de promisiuni față de mediu prin ajutorul acordat clienților săi să devină autonomi în managementul consumului de electricitate, cât și prin colaborarea cu autoritățile statului pentru pregătirea ghidului de finanțare pentru lansarea unui nou apel”, arată compania în comunicat.

Termenul estimat de AFM pentru lasarea apelului doi este luna octombrie 2020. Așadar, clienții CEZ Vânzare care nu au obținut finanțare în primul apel sunt încurajați să aplice în cadrul celui de-al doilea apel și vor beneficia în continuare de suport, în cazul în care vor mai fi interesați.

De altfel, CEZ Vânzare oferă clienților casnici posibilitatea de a deveni prosumatori și în afara programului AFM, prin oferirea tehnologiei (sistem fotovoltaic complet) și consultanță în procesul de racordare.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *