CEZ plantează 10.000 mp de pădure în comunitatea sa

CEZ  va planta o suprafață de 10.000 mp pentru reabilitarea unui teren într-o zonă aflată în aria de activitate a companiei.

“Ca de fiecare dată la începutul primăverii, le transmitem recunoștința partenerelor care susțin activitatea CEZ în județele în care ne desfășurăm activitatea. Dacă anterior, în perioada sărbătorilor de iarnă, am demonstrat că #ungestdebinenuepreascump și am donat 13 800 de mese calde grupurilor vulnerabile, acum am creat o experiență senzorială, cu posibilitatea de a alege între a adopta 10 puieți sau a activa unul dintre simțuri”, arată compania într-un comunicat de presă.

„Pentru noi, primăvara este sinonimă cu responsabilitatea față de mediu și față de generațiile viitoare. Anul acesta, partenerele noastre de afaceri ni s-au alăturat și au adoptat 5000 de puieți care vor fi plantați și îngrijiți de echipa ViitorPlus. Prin acțiunea noastră, România va fi mai bogată cu 10.000 mp de pădure.”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

„Grupul CEZ în România alături de Asociația ViitorPlus, prin programul de împădurire „Adoptă un Copac!”, va planta o suprafață de 10.000 mp pentru reabilitarea unui teren într-o zonă aflată în aria de activitate a companiei. Împădurirea acestei suprafețe se va face cu 5000 de puieți de arbori forestieri din specii ce vor reabilita solul degradat și vor îmbunătăți calitatea mediului local, cât și a traiului comunităților din zonă.”, a declarat Andreea Croitoru, Manager „Adoptă un copac!”.

Printre beneficiile de mediu și sociale aduse de puieții plantați se numără un aer mai curat, soluri stabile și fertile, o biodiversitate mai mare, reziliență crescută a comunităților în fața schimbărilor climatice și a dezastrelor naturale aduse de acestea.

“Grupul CEZ și-a asumat cu mult timp în urmă un rol activ în menținerea echilibrului ecologic, iar ultimul record a fost depășit în anul 2019 când, alături de 250 de voluntari interni și Ucenici Electricieni, au fost plantați 10 000 de puieți în județele Vâlcea, Olt, Argeș și Gorj.

Chiar dacă în această perioadă nu pot fi reluate campaniile tradiționale de plantat cu voluntarii interni, amprenta CEZ asupra naturii continuă să fie și mai vizibilă prin parteneriatele care asigură acest obiectiv. Alături de mediu, Grupul CEZ în România continuă să investească în proiecte care aduc bunăstare pe termen lung, comunităților locale, vizând domenii precum sănătate și wellbeing, educație și dezvoltare locală”, mai arată compania.

 

Grupul CEZ în România este reprezentat prin 9 companii – Distribuţie Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power și CEZ ESCO România. Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.

ViitorPlus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 14 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație, voluntariat și infrastructură pentru mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un copac!, Atelierul de Pânză, RECICLETA, Harta Reciclării, ecOprovocarea, BirouEco, Amenajarea eco-turistică a cascadei Bigăr, Regenesys. Viziunea ViitorPlus: „Redescoperim împreună legătura cu natura și investim în ceea ce lăsăm în urma noastră”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *