CEZ oferă sisteme fotovoltaice “la cheie” pentru acasă şi se implică în programul de subvenţii al AFM

În condiţiile în care instalarea de panouri fotovoltaice suscită un interes din ce în ce mai mare printre persoanele fizice, ca urmare a adoptării legislaţiei pentru prosumatori şi a programului guveramental de suvenţii, grupul CEZ vine cu oferte de sisteme fotovoltaice “la cheie” pentru persoanele fizice.

Grupul CEZ, care este unul dintre cei patru mari distribuitori şi furnizori de energie electrică din România, a lansat, prin intermediul CEZ Vânzare, oferte de sisteme fotovoltaice “la cheie”, inclusiv pentru cei care doresc să se înscrie în programul Autorităţii Fondului pentru Mediu prin care se oferă subvenţii de până la 20.000 de lei pentru fiecare persoană fizică ce îşi montează un sistem fotovoltaic acasă.

Din informaţiile disponibile până acum, CEZ este singura companie mare dintre cele patru (mai sunt E.On, Enel, Electrica) care intră pe această piaţă, a instalării de sistemele fotovoltaice “la cheie”, pentru consumatorii casnici.

Cei de la CEZ Vânzare spun că se ocupă de întergul proiect şi oferă inclusiv asistenţă pentru accesarea subvenţiei de 20.000 de lei de la AFM. Ei spun că oferă garanţie de 5 ani pentru panouri şi invertoare, 2 ani pentru montaj şi, timp de 25 de ani, o garanţie de 25 de ani pentru o putere a panourilor de 80%.

Cei de la CEZ explică, pe pagina de internet dedicată, toţi paşii care trebuie parcurşi de la momentul în care sunt solicitaţi de un viitor client şi până la momnentul în care intalaţia fotovoltaică este racordată la reţeaua de distribuţie. Evident, amintesc şi despre faptul că vor cumpăra energia electrică produsă şi livrată în reţea, potrivit legii.

Tot acolo, CEZ are şi un calculator cu costurile şi cu amortizarea investiţiilor într-un sistem fotovoltaic, adaptat la situaţia fiecăuia. La modul general, potrivit CEZ, dacă instalaţia se montează prin programul de subvenţii al AFM, investiţia este estimat să se recupereze în 2-4 ani. Dacă se face pe cheltuiala beneficiarului în întregime, recuperarea investiţiei se face în 10-14 ani.

Sesiunea de înscriere în vederea validării instalatorilor în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică a fost prelungită până pe data de 15 martie 2019, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

Citeşte şi:

Ghid nou al AFM pentru persoanele fizice care vor subvenţia de 20.000 de lei pentru panouri fotovoltaice. Ce îţi spune statul să faci

Grupul CEZ este prezent pe piata româneasca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA care, dupa procesul de transformare, asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Vâlcea si Teleorman.

Afacerile Grupului CEZ în România sunt reprezentate de cele 8 companii – Distributie Oltenia (fosta CEZ Distributie), CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development si TMK Hydroenergy Power.

 

4 Comments

  1. Pe pagina lor scrie ca aceasta oferta este disponibila doar in judetele Dolj, Arges, Olt, Gorj, Valcea, Mehedinti si Teleorman

  2. Suntem o familie din Iași, veniți din București și am cumpărat o proprietate în com. Mogosesti și dorim a beneficia de acest program a AFM privind panourile solare. Ne puteți ajuta? Multumim

  3. Doresc montarea panourilor voltaice in loc.Plesoiu jud Olt prin noul program, care sunt pasi ce trebui sa fac.

  4. Daca este seriozitate din partea CEZ, ROMANIA,PINA IN PREZENT NU AM AUZIT MULTE LUCRURU DESPRE DVS.CU STIMA ILIE ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *