CEZ continuă procesul de vânzare a activelor din România, în ciuda crizei coronavirus. Dacă nu obţine câţi bani vrea, nu vinde

Grupul ceh CEZ va continua procesul de vânzare a activelor din România, în ciuda contextului economic dificil creat de pandemia de coronavirus. Dacă nu vor obţine suma de bani pe catre şi-o doresc, cehii vor renunţa să vândă.

În contextul în care pandemia de coronavirus a dat peste cap pieţele financiare şi economiile în ansamblu, am trimis o solicitare la CEZ AS referitoare la derularea procesului de vânzare a activelor din România.

Iată întrebările şi răspunsurile primite din partea reprezentanţilor CEZ AS:

-În contextul acesta, al pandemiei de coronavirus, calendarul de vânzare a activelor CEZ din România continuă conform planurilor dvs. iniţiale sau va fi ajustat sau suspendat? Daca va fi ajustat, care sunt modificările?

În acest moment, procesul de divestment se desfăşoară conform calendarului prestabilit. Încercam să ne adaptam situaţiei şi mare parte din consultari au fost redirecţionate în mediul on-line.

-Dacă programul de vânzare va continua, apreciaţi ca tranzactia va fi afectată de situaţia economica generată de pandemia de coronavirus şi dacă da, în ce fel? Orice comentariu este binevenit.

Aşa cum am declarat anterior, în situaţia în care nu obţinem o ofertă satisfăcătoare pentru activele noastre, nu suntem presaţi să ieşim din piaţa din România.

-La acest moment, care este situaţia acestui proces, câte oferte aţi primit şi care este calendarul tranzactiei?

În acest moment, părţile interesate desfăşoară un proces minuţios de due dilligence, în urma căruia vor depune ofertele angajante.

CEZ a anunțat că scoate la vânzare distribuția de energie electrică din Oltenia, parcul eolian din Dobrogea (circa 600 MW, cel mai mare parc eolian de uscat din Europa), firma de furnizare, care are 1,4 milioane de clienți, și microhidrocentralele din zona Reșița (patru la număr, 22 MW putere instalată). CEZ a.s. a publicat anunțul de vânzare în data de 9 septembrie.

Peste 30 de potenţiali cumpărători şi-au manifestat interesul pentru a cumpăra activele de la noi, a anunţat grupul ceh pe 12 noiembrie, într-un comunicat. Potrivit unor surse din piaţa de energie, au depus oferte, din România, Hidroelectrica, Electrica şi SAPE (posibil să intre în consorţiu cu Electrica)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *