CEZ are proiecte de jumătate de miliard de euro pe fonduri europene în România

Grupul CEZ are depuse proiecte de 500 de milioane de euro, pentru care a solicitat finanțare prin Fondul de Modernizare și prin PNRR.

“Am înaintat către Ministerul Energiei proiecte în valoare de circa 500 de milioane de euro, unele cu studii de fezabilitate, altele fără, doar la stadiul de idee. Fondurile sunt pentru digitalizarea rețelei dar și pentru implementarea softurilor pentru a ajunge la statutul de companie digitală. Trebuie să ne pregătim și oamenii pentru această dezvoltare. Planurile noastre sunt legate de regenerabile, de storage, vrem să devenim o companie mai verde și să aducem beneficii clienților”, a declarat Doina Vornicu, director de operațiuni CEZ România.

Ea a explicat că această sumă acopră proeictele depuse pe toate axele, atât pe Fondul de Modernizare, cât și pentru Planul Național de Redresare și Reziliență.

Vornicu a amintit că CEZ a atras până acum fonduri europene de 60 de milioane de euro, pentru dezvoltarea rețelei.

Grupul CEZ în România a înregistrat anul trecut un profit net de 333,8 milioane de lei, mai mare cu 25% faţă de 2019 (268 milioane de lei), potrivit datelor prezentate marţi de companie, într-o conferinţă de presă. Compania este activă în segmentul producției de energie electrică cu 620 MW instalați în eolian (cel mai mare parc de uscat din Europa) și în microhidrocentrale, controlează una dintre cele opt firme de distribuție de electricitate din România și este și furnizor de energie și gaze.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *