CEZ acordă o reducere de 1 ban/kWh pentru clienții casnici din serviciul universal, până la 30 iunie

CEZ va factura clienții care nu au făcut încă nicio alegere la prețul de 33 de bani/kWh pentru energia activă, prețul din cea mai bună ofertă concurențială, în loc de 34 de bani/kWh, prețul de serviciu universal care trebuia plătit de acești clienți.

“CEZ Vânzare a decis să ofere tuturor clienților săi casnici aflați în regim de Serviciu Universal o reducere față de tariful aferent Serviciului Universal valabil de la 01 ianuarie 2021. Clienții casnici aflați încă în regim de Serviciu Universal vor primi în perioada imediat următoare o informare despre stadiul și modificările procesului de liberalizare, precum și 3 oferte (CEZ Rezidențial – cea mai mică ofertă concurențială CEZ Vânzare – fără abonament inclus, CEZ Eficient Standard – ofertă concurențială CEZ Vânzare – cu abonament inclus și oferta pentru Serviciul Universal)”, arată compania într-un comunicat.

Așadar, clienții casnici ai CEZ care nu au ales până acum nimic vor plăti prețul din oferta CEZ Rezidențial în locul celui de serviciu universal, asta până la 30 iunie sau până aleg o altă ofertă concurențială a CEZ. Dacă nu aleg nimic până la 30 iunie, vor plăti prețul de serviciu universal care va fi valabil după 1 iulie.

Care e reducerea

Prețul energiei active din oferta CEZ Rezidential este de 0,331 lei/kWh și va fi plătit în locul prețului de serviciu universal de 0,341 lei/kWh, deci reducerea este de un ban/kWh, atenție, doar pentru energgia activă. La acest preț se adaugă tarifele de transport, distribuție, certificatele verzi, acciza și TVA.

“Ofertele transmise vor fi însoțite de un formular de selecție. Completarea formularului cu bifarea ofertei acceptate, semnarea și trimiterea acestuia către furnizor reprezintă acordul clientului pentru contractare.Toți clienții casnici CEZ Vânzare în regim de Serviciu Universal vor beneficia în perioada ianuarie – iunie 2021 de o reducere față de prețul aferent Serviciului Universal, chiar dacă nu au ales o ofertă. Dacă până la data de 30 iunie 2021, clienții nu au optat pentru o ofertă în regim concurențial, acestora li se va aplica tariful standard de Serviciu Universal”, mai scrie CEZ.

CEZ are circa 1,3 milioane de clienți casnici în zona Oltenia (județele Teleorman, Argeș, Olt, Vâlcea, Dolj și Gorj și Mehedinți), dintre care circa 900.000 erau la finalul anului trecut încă în piața reglementată deci acum sunt trecuți în serviciu universal.

 

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *