CET-urile scapă de plata taxei pe cifra de afaceri, pentru restul producătorilor taxa scade la 2% – surse

Producătorii de energie termică, inclusiv centralele de cogenerare, nu vor mai plăti contribuţia de 3% din cifra de afaceri, aşa cum prevedea forma iniţială a Ordonanţei Finanţelor, care urmează să fie aprobată în şedinţa de Guvern de azi. Pentru toate celelalte companii energetice, taxa scade la 2%.

PSD a fost convins să renunţe la taxa de 3% pe cifra de afaceri pentru producătorii de energie termică, inclusiv pentru centralele care funcţionează în cogenerare, ne-au declarant surse din cadrul ALDE. Discuţia a avut loc înainte ca Ordonanţa să intre astăzi în Guvern, iar cei de la PSD au fost convinşi să accepte acest lucru după ce li s-a atras atenţia că această taxă ar urma să fie plătită inclusiv de Elcen Bucureşti, care este în insolvenţă, potrivit surselor noastre.

Acestea au confirmat şi informaţiile apărute încă de joi, potrivit cărora taxa de 3% pe cifra de afaceri a companiilor din energie a fost redusă la 2%.

Amintim că, în forma iniţială a Ordonanţei se prevedea „Contribuţia bănească percepută de la operatorii economici care desfăşoară activităţi în domeniul energiei electrice şi termice este egală cu 3% din cifra de afaceri realizată de aceștia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *