CET-urile primesc preţ reglementat pentru energia electrică, 90% din preţul mediu de pe piaţa spot

Un proiect de ordin al ANRE arată că preţul reglementat la care centralele care funcţionează în regim de cogenerare de înaltă eficienţă vor vinde energie pe viitoarea piaţă reglementată este de 90% din preţul mediu al Pieţei pentru Ziua Următoare şi Pieţei Intrazilnice.

Iată prevederea din proiectul de ordin.

“Prețul reglementat pentru energia electrică produsă în centrale de cogenerare de înaltă eficiență este stabilit la nivelul a 90% din preţul mediu de tranzacţionare a energiei electrice realizat pe PZU şi pe PI de energie electrică, după cum urmează:

  1. pentru semestrul I, ca medie ponderată a preţurilor medii ponderate lunare publicate în rapoartele de piaţă lunare pe pagina web a Societăţii Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale «OPCOM» – S.A. pentru o perioadă de 12 luni cuprinsă între 01 septembrie anul precedent÷31 august anul curent;
  2. pentru semestrul II, ca medie ponderată a preţurilor medii ponderate lunare publicate în rapoartele de piaţă lunare pe pagina web a Societăţii Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale «OPCOM» – S.A. pentru o perioadă de 12 luni cuprinsă între 01 mai anul precedent÷30 aprilie anul curent.”

“Prețul reglementat al energiei electrice produse în centrale de cogenerare de înaltă eficiență se aprobă semestrial prin ordin al preşedintelui ANRE până la data de 15 octombrie, pentru semestrul I al anului următor, respectiv până la data de 15 iunie pentru semestrul II al anului current”, mai arată proiectul.

Pentru perioada martie-iunie a acestui an preţul la care se aplică procentul de 90% este media PZU şi PI din anul 2018.

Preţul reglementat intră în vigoare la 1 martie.

Citeşte şi:

ANRE acordă o nouă şansă sistemeler de termoficare, prin noua metodologie. Explicaţii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *