Cererea de insolvenţă depusă de Complexul Energetic Hundeoara a fost respinsă

Cererea de insolvenţă depusă la Tribunalul Hunedoara de către administraţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a fost respinsă joi de instanţa de judecată, la fel şi solicitarea prin care compania cerea suspendarea provizorie a procedurilor de executare silită individuală, potrivit Agrpres.

Hotărârea instanţei de judecată poate fi atacată cu apel în termen de 7 zile de la comunicare.

„Instanţa Tribunalului Hunedoara a respins cererea pentru deschiderea procedurii generale de insolvenţă formulată de debitorul SC Complexul Energetic Hunedoara SA şi a respins cererea de suspendare provizorie a oricărei proceduri de executare silită individuală declanşată împotriva debitorului CEH. Împotriva Hotărârii Tribunalului Hunedoara se poate formula apel în termen de 7 zile de la comunicare”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

Într-un alt dosar, în care mai mulţi creditori cereau insolvenţa CEH, instanţa a decis soluţionarea cererilor la un nou termen care a fost fixat pe 14 noiembrie.

Fără să comenteze decizia instanţei, Sindicatul „Solidaritatea Hunedoara”, de la termocentrala Mintia, parte a CEH, şi-a manifestat îngrijorarea faţă de faptul că societatea nu poate intra în insolvenţă, iar conturile acesteia pot fi executate de creditori.

„Toate încasările se vor duce la creditori, iar plata furnizorilor şi a viitoarelor salarii va deveni o problemă. Insolvenţa este necesară pentru că, automat, se oprea executarea conturilor. Fără plata transportului cărbunelui la CFR şi fără gaz, în calitate de furnizori, există riscul opririi termocentralelor”, a apreciat preşedintele Sindicatului „Solidaritatea Hunedoara”, Cristian Iştoc.

CEH este format din termocentralele Mintia şi Paroşeni, alături de minele Lupeni, Livezeni, Lonea şi Vulcan.

1 Comment

  1. Joaca cu energia, intre insolventa,faliment,societati comerciale s.a Se pare ca justitia va face pana la urma strategia energetica.Adevarul e ca daca specialistii din ME se chinuie de 13 sa nasca o strategie ,cineva trebuie sa o faca.Cand nu stiu intreb-cum va fi pus in aplicare actul normativ privind stergerea unor obligatii fiscale la societatile aflate in insolventa/faliment ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *