Centrala Petrom de la Brazi a ajuns să asigure 10% din producția de electricitate a țării în al  treilea trimestru

Centrala pe gaze în ciclu combinat de la Brazi deținută de OMV Petrom a asigurat 10% din producția de energie electrică a României în trimestrul trei al anului 2021, potrivit datelor din raportul financiar al companiei petroliere.

“Cu o disponibilitate de 100%, centrala electrica Brazi a avut o productie neta de electricitate in T3/21 de 1,37 TWh, mai mare decat cea de 1,30 TWh din T3/20, in contextul unor marje scazute, dar pozitive, care reflecta nivelul record al preturilor la energie electrica, dar si preturile record la gazele naturale si CO2. Astfel, centrala electrica a acoperit 10% din productia de energie electrica a Romaniei in T3/21”, se arată în raport.

Performanța centralei pe gaze de la Brazi vine pe fondul scăderii continue a capacității reale de generare din România și a creșterii consumului de electricitate al țării, care nu mai poate fi acoperit din producția internă.

“Conform datelor disponibile la acest moment din partea operatorului de sistem, consumul national de electricitate a fost cu 3% mai mare comparativ cu acelasi trimestru al anului 2020, in timp ce productia nationala a ramas stabila, Romania ramanand astfel un importator net de energie electrica in T3/21, la fel ca in T3/20”,  arată Petrom.

Centrala pe gaze în ciclu combinat de la Brazi a Petrom, a fost pusă în funcţiune în 2012 și este cea mai mare unitate de generare de acest fel din țară. Are o putere instalată de 860 MW şi, alături de centralele hidro, este printre cele mai flexibile capacităţi de generare din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *