UPDATED Centrala nucleară de la Cernavodă funcționează la putere redusă

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă funcționează la o putere redusă cu 100 MW, potrivit datelor Transelectrica. UPDATE ora 16.30: Reducerea de putere a ajuns la 200 MW.

“Reducere de putere 100 MW. Modificarea parametrilor de funcționare la condensatorul turbinei”. Așa scrie pe sie-ul Transelectrica referitor la Unitatea 1 de 700 MW a centralei nucleare de la Cernavodă.

Unitatea 1 a început să funcționeze la putere redusă începând cu seara zilei de 23 august, ora 23.50. Nu există încă un termen avansat de Nuclearelectrica pentru funcționarea normală. La momentul redactării acestei știri, producția din nuclear era la circa 1.260 MW.

Reducerea de la Cernavodă vine pe fondul unei producții hidro mici, generate mai ales de debitul mic al Dunării, singura veste bună a momentului fiind creșterea producției turbinelor eoliene. Chiar și la consumul destul de redus din aceste zile (circa 7.000 MW), România importă energie electrică. Iată situația producției de energie la ora redactării acestei știri.

Amintim că astăzi, prețul spot al energiei electrice tranzacționate ieri, este cel mai mare din istorie, 3.083 lei/MWh. Puteți citi detalii AICI

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *