Centrala nucleară de la Cernavodă este păzită mai nou de Jandarmerie. Gratuit

Directorul general al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă, a declarat că paza centeralei nucleare de la Cernavodă este acum asigurată de Jandarmerie, şi nu de firme private de pază, ca până acum.

Jandarmeria asigură paza centralei nucleare începând cu 1 aprilie, iar acest serviciu este gratuit, a explicat Ghiţă, care a mai spus că societatea se aliniază astfel unei tendinţe la nivel global referitoare la introducerea pazei militarizate la obiectivele nucleare. El a dat exemplul Marii Britanii, unde există o divizie specială a Poliţiei însărcinată cu paza capacităţilor nucleare, Civil Nuclear Constabulary. Înainte de această decizie, paza centralei era asigurată de mai multe firme private de securitate, contra cost.

Noua structură de asigurare a securităţii a avut nevoie de câteva investiţii suplimentare, însă reprezentanţii Nuclearelectrica nu au putut oferi mai multe detalii, pe motiv că informaţiile  sunt secrete.

Centrala nucleară de la Cernavodă are două unități dotate cu reactoare de tip CANDU, care generează 700 MW fiecare.

1 Comment

  1. Va inselati dle director , nu este gratuit, este platit de noi toti prin bugetul jandarmeriei.Oare nu este cam concurenta neloiala, fata de ceilalti producatori, neutilizand fondurile financiare proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *