Centrală nouă de cogenerare de 65. mil euro, la Suceava

O companie românească va ridica la Suceava o centrală nouă, în regim de cogenerare, pe gaz şi biomasă.

Compania Adrem investeşte 60 de milioane de euro într-o centrală de cogenerare la Suceava. Construcţia ei va fi finalizată în 2014 şi va asigura necesarul de încălzire şi apă caldă pentru circa 60.000 de persoane. Finanţatorul principal al proiectului este Unicredit.

Centrala de cogenerare de la Suceava va fi construită în trei etape, pe o perioadă de 3 ani. În primă fază, Adrem Invest va investi 23 de milioane de euro într-o centrală de cogenerare echipată cu turbine cu gaze, care va fi gata anul viitor. În cea de-a doua etapă, compania va construi până în 2013 o centrală de cogenerare pe biomasă. În prima etapă, vorbim despre o putere electrică de 34 MW şi una termică de 56 MW, iar în cea de-a doua de o putere electrică de 10 MW şi una termică de 20 MW.

În prezent, Adrem Invest aşteaptă să primească autorizaţia de construcţie.

Adrem, specializată în inginerie industrial, este deţinuă de trei persoane fizice din România. Preşedintele companiei,Adrian Bodea, a declarat pentru wall-street.ro că apariţia centralei va conduce la desfiinţarea centralei de termoficare din localitate. “Actualul CET isi va inceta activitatea in urmatorii doi ani. O parte din cei 530 de angajati ai CET-ului vor fi preluati de centrala de cogenerare, cel mai probabil in jur de 100 dintre ei. Unele componenete ale modulelor centralei, cum ar fi turbinele cu gaze, vor beneficia de tehnologii moderne si, prin urmare, nu vor necesita multi oameni pentru manevrarea utilajelor. In schimb, pentru alte componente, cum ar fi, de exemplu depozitele de biomasa forestiera, este nevoie de mai multa mana de lucru”, a declarat Bodea, presedintele Adrem Invest.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *