Centrala electrică pe gaze a Petrom de la Brazi a duduit în 2020. A asigurat 7% din producția națională

Producția de energie electrică a Petrom a fost de 4,17 TWh în anul 2020, în creștere cu 23% față de cea înregistrată în anul 2019, potrivit datelor din raportul companiei, prezentat Bursei de Valori București.

Producția netă de electricitate a Petrom, obținută practic în centrala pe gaze în ciclu combinat de la Brazi, a fost de 4,17 TWh de electricitate în 2020. “Centrala electrică Brazi a avut o producție netă de electricitate de 4,15 TWh față de 3,38 TWh în 2019, reprezentând 7% din producția de energie electrică a României, susținută de marje pozitive; centrala electrică a avut de asemenea și o contribuție importantă pe piața de echilibrare și a serviciilor de sistem, sustinută de capabilitatile ei tehnice”, arată compania.

“Conform datelor disponibile la acest moment din partea operatorului de sistem, consumul național de electricitate a fost cu 4% mai mic comparativ cu 2019, în timp ce producția națională a scăzut cu 6%; Romania a fost importator net de electricitate pe tot parcursul anului 2020”, mai arată Petrom.

Centrala pe gaze în ciclu combinat de la Brazi a Petrom, a fost pusă în funcţiune în 2012 și este cea mai mare unitate de generare de acest fel din țară. Are o putere instalată de 860 MW şi, alături de centralele hidro, este printre cele mai flexibile capacităţi de generare din România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *