Cel mai mare proprietar de locuințe din Germania va reduce la iarnă temperatura în apartamentele chiriașilor la 17 grade C, pe timpul nopții

Cel mai mare proprietar de locuințe din Germania, Vonovia, va reduce încălzirea pentru chiriași în multe dintre apartamentele sale pe timp de noapte, în condițiile în care cea mai mare economie a Europei se pregătește pentru o posibilă criză a gazelor, odată cu scăderea importurilor de combustibili fosili din Rusia, scrie Reuters.

Vonovia, care deține aproximativ 490.000 de apartamente în Germania și încălzește locuințele prin diverși furnizori de energie, va reduce temperatura la 17 grade Celsius între ora 23:00. și 06.00, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Chiriașii își vor putea folosi încălzirea la ce temperatură doresc de-a lungul zilei și seara, iar raționalizarea nu va afecta alimentarea cu apă caldă.

Programul redus de încălzire va fi introdus treptat în următoarele luni și va fi pe deplin implementat până la începutul toamnei.

Măsura urmărește să economisească până la 8% din costurile cu încălzirea, a adăugat compania.

Chiriașii plătesc o sumă fixă ​​lunară pentru încălzire pe baza unei estimări anuale. La sfarsitul fiecarui an, proprietarii pot cere ulterior de la chiriasi bani în plus, sau le returnează acestora din sumele plătite deja, in functie de consumul si costul real. Or, după cum notează Reuters, creșterea rapidă a costurilor cu energia, ca urmare a situației din Europa și din lume, ar putea face ca chiriașii să plătească facturi uriașe la începutul anului viitor.

Vonovia, care are 55% din sistemul său de încălzire alimentat cu gaze, a declarat că îi informează pe chiriași că prețurile mari la energie vor duce la creșterea plăților suplimentare în viitorul apropiat.

Luna trecută, directorul executiv al Vonovia, Rolf Buch, a spus că se așteaptă ca prețurile în creștere ale energiei să îi coste pe chiriași echivalentul a până la două luni de chirie.

Germania a trecut luna trecută la a doua etapă a planului său de de urgență pe trei niveluri, după ce Rusia a redus livrările prin conducta Nord Stream 1 – cu un pas înainte ca guvernul să anunțe posibilitatea raționalizarea consumului de energie.

Guvernul german a spus că gospodăriile vor avea prioritate în cazul unei crize a aprovizionării cu gaze, dar a făcut un apel către public și companii să reducă consumul de energie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *