Cel mai mare producător de panouri solare din lume, LONGi, a semnat contract uriaș pentru livrarea de panouri în România, 576 MW, pentru un proiect viitor. Cumpărător este Nofar Energy

Producătorul de panouri solare LONGi a semnat un acord de vânzare a unor panouri cu o capacitate de 576 MW către Nofar Energy România pentru un proiect fotovoltaic nespecificat în România, potrivit relatărilor din presă

LONGi, care este acum cel mai mare producător de panouri fotovoltaice din lume, va furniza modulele sale Hi-MO 7 pentru acest proiect, care ar trebui să fie în construcție în 2024 și să fie operațional în 2025.

“Asigurând alinierea la standardele de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), acordurile includ angajamentul furnizorului de a îndeplini cerințe stricte legate de lanțul de aprovizionare”, arată producătorul.

Finalizarea acordului vine în urma aprobării negocierilor în curs cu o corporație bancară importantă. Această aprobare pregătește terenul pentru finanțarea bancară conformă cu ESG pentru trei proiecte cheie, respectând criteriile stricte stabilite de corporația bancară, în special în ceea ce privește lanțul de aprovizionare.

Mirel Jarnea, Sales Manager România la LONGi, a declarat „Acest parteneriat strategic cu Nofar Energy România marchează un pas important în avansarea soluțiilor de energie durabilă în România. LONGi este mândră să contribuie cu panourile noastre de înaltă eficiență, aducând inovația în prim-plan și promovând un viitor mai verde pentru regiune.”

Favi Stelian, CEO Nofar Energy România, a adăugat: „Acordul nostru cu LONGi este o dovadă a viziunii noastre comune și a angajamentului nostru de nezdruncinat de a oferi soluții energetice durabile în România. Așteptăm cu nerăbdare călătoria interesantă care ne așteaptă și succesul pe care îl va aduce, fără îndoială, parteneriatul nostru consolidat.”

LONGi Solar și-a dschis anunl trecut birou la București și l-a recrutat pe Mirel Jarnea, expert în tehnologii sustenabile și soluții de eficiență energetică pentru afaceri, în echipa de management din cadrul regiunii Europa de Sud și Est. Jarnea, care anterior a fost director în cadrul EnelX România, a preluat în toamna anului trecut funcția de  Business Development Manager negociind vânzările regionale pentru cel mai mare producător de panouri solare la nivel global.

În ultimii ani, compania chieneză LONGi Solar și-a sporit considerabil prezența în Europa și și-a întemeiat o echipă solidă pe tot continentul. Compania se așteaptă ca vânzările sale să crească, în contextul implementării planului RE-Power Europe al Uniunii Europene.

Nofar, alături de Econergy, a inaugurat recent parcul fotovoltaic de la Rătești (Argeș) de 130 MW, pus în funcțiune luna trecută și cel mai mare din țară la ora actuală. Ulterior, compania a anunțat achiziția unui alt nou proiect de parc fotovoltaic, și mai mare, de 255 MW, în localitatea Corbii Mari din Dâmbivița. Parcul ar urma să fie operațional anul viitor.

Potrivit propriilor date, compania are un portofoliu de proiecte în România de 643 MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *