Cel mai mare parc eolian offshore din lume, de 1.200 MW, a fost terminat. S-a pus ultima turbină

Compania daneză Ørsted A/S a anunțat montarea ultimei turbine a parcului eolian Hornsea One, din Marea Nordului, cel mai mare parc eolian offshore din lume.

Ultima turbină, o unitate Siemens Gamesa de 7 MW, a fost instalată în parcul eolian din largul Marii Britanii, potrivit unui anunț făcut în data de 3 octombrie.

Odată cu aceasta, parcul eolian offshore, cu o capacitate de 1.218 MW, asigurați de cele 174 de turbine Siemens Gamesa, este finalizat, cel puțin în prima lui fază. Turbinele au fost montate în doar nouă luni.

Parcul, care acoperă o suprafață de 407 de kilometri părtați, în largul Mării Nordului, la 120 km de coasta Marii Britanii mai marchează cîteva premiere. Este primul parc eolian cu o capacitate de peste 1.000 MW, ceea ce, potrivit presei de specialitate, ar fi suficient pentru a asigura energia electrică pentru circa un milion de gospodării din UK. Și este cel mai îndepărtat de uscat parc eolian offshore construit vreodată.

Cel mai probabil, parcul eolian va produce la capacitatea totală instalată anul viitor. A fost pus deja în operare comercială în luna iunie a acestui an.

Parcul este deținut în procente egale de către Ørsted A/S, cea mai mare companie energetică din Danemarca, și de Global Infrastructure Partners, o companie globală de investiii în infrastructură.

Proiectul Hornsea are trei  faze de dezvoltare care, dacă se vor materializa, vor cumula o putere instalată de 6.000 MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *