Cea mai mare centrală fotovoltaică plutitoare din lume a fost conectată la reţea. S-a întâmplat în China

China a anunţat că a finalizat construcţia şi conectarea la reţea a celei mai mari centrale fotovoltaice plutitoare din lume, informează portalul digitaltrends.com, citat de Agerpres. 

Amplasată în apropiere de oraşul Huainan, provincia Anhui, centrala care o capacitate de 40 de Megawaţi şi a fost construită de producătorul chinez de echipamente fotovoltaice Sungrow Power Supply Co. În mod ironic, centrala fotovoltaică plutitoare este amplasată într-o fostă regiune carboniferă, unde inundaţiile au creat un lac cu o adâncime a apelor cuprinsă între 4 şi 10 metri.

Centralele fotovoltaice plutitoare devin din ce în ce mai populare la nivel mondial datorită designului lor unic care le oferă numeroase avantaje. Echipamentele plutitoare eliberează teren în zonele mai populate şi reduc evaporarea apei. În plus, aerul mai rece de la suprafaţa apei ajută la reducerea riscului de atrofie a performanţelor celulelor solare, care apare ca urmare a expunerii pe termen lung la temperaturi ridicate.

Acesta este doar unul dintr-o multitudine de proiecte de energie fotovoltaică din China. În 2016, China a inaugurat o centrală fotovoltaică plutitoare cu o capacitate de 20 de Megawaţi tot în provincia Anhui. De asemenea, China se laudă că deţine cel mai mare parc fotovoltaic terestru din lume, Longyangxia Dam Solar Park, care se întinde pe o suprafaţă de 10 mile pătrate (aproape 26 de kilometri pătraţi) în provincia Qinghai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *