Cea mai bună ofertă de gaze pentru populație, prețul este mult sub ce se pactică acum. Cine a făcut oferta

Un furnizor mai mic de energie electrică și gaze, dar destul de cunosut, Nova Power and Gas, are acum de departe cea mai bună ofertă de gaze naturale pentru populație, mult sub nivelurile din piață. Prețul este însă variabil.

Nova Power and Gas propune celor care vor să-i devină clienți de gaze naturale un preț mult mai mic decât cel practicat acum de majoritatea furnizorilor și mai mic decât cel din ofertele celorlalți, potrivi datelor din comparatorul de prețuri al ANRE.

Nova vine cu un preț al “gazului-marfă” fără tarife de rețea și taxe de doar 0,11 lei/kWh, sub nivelul de 0,15 lei reglementat acum pentru achiziția furnizorilor de la producătorii interni de gaze și chiar și sub nivelul de 0,12 lei/kWh care ar urma să fie aplicat de la 1 aprile, odată cu noile modificări legislative care ar urma să intre în vigoare.

Asta face ca, pentru clienții alimentați din cele două mari rețele de distribuție de gaze, Distrigaz Sud Reețele (sudul țării) și Delgaz Grid(nordul României), prețul final de facturare, cu tot cu tarife și taxe, să fie de doar 0,21 lei/kWh. Prețul este valabil pentru categoria de consum C1, adică a majorității clienților casnici. Iată extrasul din ofertă:

Prețul din ofertă este așadar cu peste 32% mai mic decât prețul maxim plafonat al gazelor, de 0,31 lei/kWh. Totuși, există câteva caracteristici esențiale ale ofertei. În primul rând, cine dorește să o acceseze, trebuie să știe că prețul gazului marfă, de 0,11 lei/kWh este unul variabil, dar amintim că prețul final din factură nu poate depăși nivelul prețului maxim plafonat în niciun fel de situație. În al doilea rând, perioada contractuală nu este de un an, așa cum sunt obișnuiți majoritatea consumatoilor, ci de doar șase luni. Apoi, valabilitatea acestei oferte, lansată la 26 martie, este doar până la 8 aprilie. Reiterăm că se adresează doar clienților noi.

Nova Power and Gas este un furnizor de gaze cu capital autohton, parte a grupului de companii E-Infra, controlat de omul de afaceri român Teofil Mureșan. Grupul E-Infra cuprinde 5 companii româneşti, active în domeniul energiei, construcţiilor şi infrastructurii de telecomunicaţii. Din grup fac parte Electrogrup SA, Direct One SA, Netcity Telecom SRL, Nova Power & Gas SRL şi WESEE SRL. Grupul este implicat în proiectul reactoarelor mici modulare (SMR), care ar urma să fie instalate la Doicești.

Citește și:

Prima navă de transport de gaz natural comprimat (GNC) din lume a fost lansată la apă. A fost construită în China pentru o mare companie din Indonezia.

 

1 Comment

  1. ma asteptam la ceva mai mult…

    „prețul gazului marfă, de 0,11 lei/kWh este unul variabil” – deci nu e cel mai mic pret ci se asteapta ca pretul sa fie cu 0.01 lei/kWh sub cel reglementat (WoW) – dar NU este garantat

    „prețul final din factură nu poate depăși nivelul prețului maxim plafonat în niciun fel de situație” – promitem sa nu incalcam legea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *