CE Oltenia scoate la licitație cadastrul pentru terenurile pe care va amplasa parcurile fotovoltaice

Complexul Energetic Oltenia (CEO), a scos la licitație în sistemul electronic de achiziții publice servicii de cadastru și intabulare pentru terenurile pe care urmează să fie ridicate parcuri fotovoltaice, potrivit datelor din platforma de achiziții publice.

“Intocmire documentații cadastrale și intabulare pentru terenurile ce aparțin sucursalelor Societății Complexul Energetic Oltenia S.A., terenuri propuse pentru realizarea unor parcuri fotovoltaice” este contractul scos la licitație, pentru care CE Oltenia așteaptă oferte până la data de 7 iulie.

Valoarea contractului este mică, de maximum 76.600 de lei, dar informația este relevantă pentru că este un pas făcut de companie pentru punerea în practică a planului de restructurare și decarbonare, care este încă analizat de Comisia Europeană.

“Prestatorul va preda beneficiarului documentațiile cadastrale finalizate și recepționate de OCPI Gorj/Dolj pentru UMC Jilț Sud, UMC Pinoasa, UMC Tismana, SE Rovinari, SE Turceni, SE Ișanița”, se arată în caietul de sarcini al achiziției.

Amintim că planul de restructurare al companiei prevede construcția a opt parcuri fotovoltaice cu o capacitate totala de 725 MW, după cum urmează:

o Construcția unui parc fotovoltaic pe depozitele de zgură și cenușă închise ale SE Rovinari;
o Construcția unui parc fotovoltaic pe depozitele de zgură și cenușă închise ale SE Turceni;
o Construcția unui parc fotovoltaic pe depozitele de zgură și cenușă închise din SE Ișalnița;
o Construcția unui parc fotovoltaic pe halda interioară cariera Tismana
o Construcția unui parc fotovoltaic pe halda interioară cariera Tismana 2
o Construcția unui parc fotovoltaic pe halda exterioară cariera Pinoasa
o Construcția unui parc fotovoltaic pe halda exterioară Bohorel;
o Construcția unui parc fotovoltaic pe halda interioară Rovinari Est.

Cu o putere instalată de 3.570 MW în grupuri energetice pe lignit, Complexul Energetic Oltenia este unul dintre cei mai mari producători de energie din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *