CE Oltenia, profit brut de 190 mil. lei la șase luni, de cinci ori mai mare decât acum un an

Societatea Complexul Energetic Oltenia, al doilea producător de energie electrică al țării, a anunțat datele de bilanț pentru primul semestru, care nu sunt influernțate de provizionele cu achiziția de certificate. Compania precizează că nu are datorii la buget.

“La 30 iunie 2019, societatea a inregistrat un profit brut de 188,98 mil lei si o cifra de afaceri de 1.510,6 mil lei, fata de 35,12 mil lei profit brut si 1.414,4 mil lei cifra de afaceri la 30 iunie 2018. De asemenea, EBITDA la 30 iunie 2019 este de 614 mil lei, fata de 437 mil lei la 30 iunie 2018”, a informat compania, într-un comunicat.
“Precizam ca, la data de 30 iunie 2019, societatea nu inregistreaza datorii restante fata de bugetul consolidat al statului sau fata de institutiile bancare”, mai arată CEO.

“Pentru termenele de raportare 30 iunie 2018 și 30 iunie 2019, rezultatele inregistrate nu sunt influentate de provizioanele pentru certificatele de emisii de gaze cu efect de sera, intrucat societatea are obligatia sa constituie provizioane pentru cantitatea de certificate de CO2 neachizitionata in cursul anului, la inchiderea exercitiului financiar al fiecarui an, la pretul de achizitie valabil la data de 31 decembrie, conform Reglementarilor contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara – IFRS, aprobate prin Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr.2844/2016, cu aplicabilitate de la 01 ianuarie 2018, precum si in conformitate cu Politica contabila adoptata la nivelul societatii”, precizează societatea.

“Rezultatul pozitiv obtinut din activitatea de exploatare indica stabilitatea in modul operational de functionare al CE Oltenia, iar evaluarea situatiilor financiare de catre institutiile abilitate sa incadreze companiile in categorii de performante financiare constituie un element esential in aprecierea eficientei si eficacitatii activitatii operatorului economic.

Exista, insa, factori externi care afecteaza valoarea rezultatului financiar, in principal cursul valutar si piata certificatelor de CO2, a caror evolutie nu poate fi reglementata de niciun producator de energie”, mai arată CEO.
CEO, al doilea producător de energie electrică al României, are o capacitate totală instalată de 3.240 MW, operând 11 grupuri în termocentralele Turceni, Rovinari, Işalniţa şi Craiova 2.

1 Comment

  1. Si Termoelectrica avea profit operational si a falimentat.Una din cauzele care au fundamentat falimentul a fost necesitatea aparitiei celor trei societati de productie pe lignit care ulterior au devenit CEO.La ce foloseste acest mod deficitar de a prezenta situatia financiara a unei societati.Trebuie ascuns faptul ca datorita deciziilor proaste in organizarea sectorului de productie din anul 2000 si cele privind strategia producerii pe lignit ,au dus la situatia in care se afla CEO.Sau trebuie sa justifice veniturile membrilor CS numiti (nu selectati) in baza ordonantei corporative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *