CE Oltenia a vândut energie în cantități semnificative pentru anul 2021. Inclusiv pe vârf, la peste 300 de lei/MWh

CE Oltenia a vândut doar azi aproape jumătate de TWh de energie electrică cu livrare în anul 2021, iar cumpărători au fost Alro, cel mai mare consumator al țării, alături de alți furnizori mari, E.On, MET și Electrica.

Complexul Energetic Oltenia a încheiat, azi, 13 iulie, nu mai puțin de nouă contracte de vânzare de energie electrică, cu livrare în tot anul 2021, pe platforma de contracte bilaterale PCCB-Flex a piețeu OPCOM. Două dintre ele au fost pentru livrări de energie electrică în vârful de consum de zi, prin care compania a vândut câte 20,88 GWh de energie electrică (5 MW putere oarară pentru fiecare contract) către E.On Energie Româniam și către MET, doi dintre furnizorii mari. În ambele cazuri, prețul la care s-a perfectat tranzacția a fost de 305 lei/MWh.

În afara acestora, CE Oltenia a mai încheiat șapte contracte de vânzare a energiei electrice bandă, în tot anul viitor. Trei dintre contracte au fost încheiate cu Alro Slatina, cel mai mare consumator al țării, pentru câte 87,6 GWh (livrare la o putere orară de 10 MW pentru fiecare), la prețul de 253-254 lei/MWh. Celelalte patru au fost încheiate tot pentru livrare bandă în tot anul următor – 5 MW orari, câte 43,8 GWh pentru fiecare contract, iar cumpărător a fost, în fiecare caz, Electrica, prețul fiind între 254 și 255 de lei.

În total, prin tranzacțiile încheiate doar azi, CE Oltenia a contractat circa 479,7 GWh de energie electrică cu livrare anul viitor.

Și nu este prima zi în care compania a încheoat contracte cu livrare în anul 2021. Spre exemplu, vinberi 10 iulie, pe aceeași platformă, CEO a încheiat șapte contracte de livrare de energie bandă, toate către Electrica, la aceleași prețuri. În total, 438 GWh de energie electrică, cu livrare 1 ianuarie-31 decembrie 2021.

De când a reintrat pe piața reglementată de energie electrică, aportul CE Oltenia a crescut, producția din cărbune fiind constant peste nivelul de 1.000 MW putere orară (au fost și multe situațiii când grupurile pe cărbune au mers și la 1.500 MW). La momentul redactării acestei știri, din cărbune se produceau circa 1.100 MW, în condițiile în care bate vântul iar eolienele sunt prima sursă de generare.

Complexul Energetic Oltenia va livra 1,39 TWh de energie electrică pentru consumul populației reglementate, mai mult decât se estimase inițial, pentru care va primi 249,6 lei/MWh, în a doua jumătate a acestui an.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *