Ce investiții a bugetat Petrom pentru acest an

Petrom prognozează în acest an investiţii de 4,9 miliarde de lei, la fdel ca anul trecut. Două treimi din bani merg în zona de E&P.

„AGOA a aprobat Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al OMV Petrom SA pentru exerciţiul financiar 2011, pregătit conform standardelor româneşti de contabilitate. Astfel, investiţiile prognozate de companie se ridică la circa 4,9 miliarde lei, la acelaşi nivel cu investiţiile realizate în 2010. Cea mai mare parte a investiţiilor, 67%, este destinată activităţilor de Explorare şi Producţie, 21% din buget revine activităţilor de Rafinare şi Marketing, 9% vor reprezenta investiţiile în Gaze şi Energie”, se arată într-un comunicat al Petrom.

Grupul Petrom exploatează în România şi Kazakhstan rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 832 milioane de barili echivalent petrol (în România 805 milioane barili echivalent petrol) şi operează în România o rafinărie cu o capacitate de 4,5 milioane de tone/an.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, Grupul Petrom este prezent prin intermediul unei reţele de circa 800 staţii, operată sub două branduri, Petrom şi OMV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *