Ce au făcut în România americanii care se ocupă de construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

Americanii de la AECom vor coordona construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. Pe lângă Master Planul General de Transport (MPGT), considerat “biblia” infrastructurii românești, ei au mai proiectat și supravegheat, printre altele, construcția unor autostrăzi din România, scrie economica.net

Grupul nord-american este activ în România din 2002, prin intermediul unor societăți achiziționate. Aecom Ingenieria SRL este compania specializată în servicii de arhitectură si inginerie pentru infrastructură și construcții. Printre proiectele de referință ale companiei se numără:

– Master Planul General de Transport al României, document aprobat în Guvern în septembrie 2016, care urma să stabilească principalele direcții de dezvoltare a infrastructurii de transport din România în următorii 15 ani, pe toate modurile de transport: rutier, feroviar, naval, aerian şi multimodal. Adoptarea MPGT reprezenta și o condiționalitate a finanțărilor pentru România în domeniul transporturilor, prin Programul Operațional Infrastructura Mare.

– Autostrada Lugoj – Deva, lot 1: proiectare – 27 km;

– Autostrada Orăștie – Sibiu, lot : proiectare – 24 km;

– Autostrada Orăștie – Sibiu, lot 2: proiectare – 20 km;

– Centura ocolitoare Lugoj: supervizarea lucrărilor de construcție – 9,6 km;

– Autostrada Sebeș – Turda, lot 3: proiectare – 12 km;

– Autostrada Lugoj – Deva, lot 4: supervizarea lucrărilor de construcție – 22 km.

Mai multe detalii despre activitatea AECom în România, pe economica.net

Secretarul pentru Energie din SUA, Dan Brouillette, şi ministrul român al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, au parafat vineri un proiect de acord interguvernamental pentru a coopera la extinderea şi modernizarea programului de energie nucleară civilă din România.

„În timpul ceremoniei de semnare, Ambasadorul Zuckerman a declarat: „Acest proiect de la Cernavodă, în valoare de 8 miliarde de dolari, prin care se va recondiționa Unitatea 1 și se vor construi Unitățile 3 și 4, va contribui la independența energetică a României și va reprezenta o paradigmă a viitoarelor proiecte româno-americane de dezvoltare economică și energetică. Proiectul va fi coordonat de AECom și va implica un consorțiu format din companii din S.U.A, România, Canada și Franța„ se arată într-un comunicat al ambasadei SUA la București.

Citește și:

Ce conține acordul nuclear dintre România și SUA pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *