Catherine MacGregor este noul CEO al Grupului ENGIE

Consiliul Director al Grupului ENGIE a decis să o numească pe Catherine MacGregor în funcția de Director General, începând cu data de 1 ianuarie 2021.

”Această nominalizare este rezultatul procesului de selecție, desfășurat împreună cu reprezentanții board-ului de directori. Suntem încrezători că viziunea lui Catherine despre transformarea și dezvoltarea Grupului ENGIE, alături de experiența ei industrială și internațională, precum și de abilitățile ei manageriale și de leadeship sunt cheia succesului pentru Grup, ” a declarat Jean-Pierre Clamadieu, Președintele Consiliului Director al Grupului ENGIE.

Paolo Almirante, Judith Hartmann and Claire Waysand vor continua sa își exercite atribuțiile de membri ai Comitetului Executiv până pe 1 ianuarie.

MacGregor, în vârstă de 48 de ani, s-a născut în Maroc, conduce în prezent Technip Energies, divizie a grupului de servicii petroliere TechnipFMC, după ce a petrecut 23 de ani la Schlumberger, cea mai mare companie de servicii pentru industria petrolieră la nivel global.

MacGregor s-a impus în fața altor candidați, cum ar fi Gwenaëlle Avice-Huet, care conduce business-ul din doemniul regenerabilelor Engie; Laurent Guillot, directorul adjunct la Saint-Gobain, sau Catherine Guillouard, director la compania de transport pariziană RATP.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *