„Casa Verde Fotovoltaice” 2023 a ajuns pe masa procurorilor

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, joi, că raportul Corpului de Control cu privire la suspiciunile privind scurgerea de informaţii din programul „Casa Verde Fotovoltaice” a fost trimis Autorităţii Naţionale pentru Protecţia datelor cu caracter personal, Administraţiei Fondului pentru mediu şi Pachetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Pot să vă spun că tot ceea ce am declarat este foarte adevărat. Vineri am aprobat concluziile raportului de control, luni am terminat adresele prin care am comunicat acel raport de control către instituţiile despre care am spus, respectiv Autoritatea Naţională pentru Protecţia datelor cu caracter personal, Administraţia fondului pentru mediu şi Pachetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Din informaţiile pe care le am astăzi, aceste sesizări au fost înregistrate în cursul zilei de marţi la registratura Parchetului”, a precizat Fechet după ședința de Guvern de joi.

El a spus că nu a notificat nicio persoană în legătură cu aceste suspiciuni de acces la date cu caracter personal, menţionând că, dacă se va confirma această situaţie, este important ca pe viitor să nu mai apară.

„Nu am notificat nicio persoană în legătură cu acest presupus acces la date cu caracter personal. Cred că trebuie să aşteptăm şi concluziile Autorităţii pentru Protecţia datelor cu caracter personal, la fel cum eu aştept cu nerăbdare şi concluziile Pachetului general şi sunt convins nu doar că acele persoane vor fi înştiinţate, dacă va fi cazul şi dacă se va confirma această situaţie că li s-au accesat aceste date, dar ceea ce mă interesează mai mult este ca în viitor astfel de situaţii, repet, dacă ele se confirmă, că la acest moment sunt doar suspiciuni, să nu se mai apară”, a adăugat Fechet.

El a mai spus că Raportul Corpului de Control a confirmat „suspiciunile despre care presa a relatat”.

„Mă bucur că mass-media a relatat şi a făcut acea investigaţie, suspiciunile sunt confirmate. Mai departe, dacă cineva a încălcat cu legea, sunt convins că instituţiile statului român îşi vor face datoria, dar nu sunt nici procuror, nici judecător. (…) Cred că trebuie să aşteptăm ca instituţiile statului să şi facă treaba şi să ne asigurăm că legea va fi aplicată şi dacă se va confirma această suspiciune, pe viitor să ne asigurăm că astfel de de incidente nu se vor mai întâmpla, fie din rea intenţie, fie din neglijenţa unor funcţionari”, a mai menţionat ministrul.

În 24 august, Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că a solicitat Corpului de Control al ministerului o analiză privind scurgerea de informaţii din programul „Casa Verde Fotovoltaice”. Ministrul a subliniat că, în cazul în care scurgerea de date va fi confirmată, măsuri drastice vor fi luate pentru a preveni astfel de evenimente viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *