Carmen Moraru, fostă apropiată a Elenei Udrea și implicată în gala Bute, numită secretar general adjunct la Ministerul Energiei. Vine de la Fonduri Europene

Carmen Moraru, persoană care are un CV și un trecut foarte bogate, a fost numită secretar general adjunct în Ministerul Energiei, părăsind poziția echivalentă de la Fondurile Europene.

sursă foto: Revista 22

Mai întâi, iată deciziile publicate în Monitorul Oficial

“Decizie privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare, de către doamna Carmen Moraru a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Decizie privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare, de către doamna Carmen Moraru a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Energiei”.

Carmen Moraru a avut un parcurs profesional foarte interesant, potrivit relatărilor din presă.

Potrivit G4 Media, Carmen Moraru a fost secretar de stat în Ministerul Turismului, om de încredere al Elenei Udrea în organizarea celebrei gale Bute. Ea ar fi fost martor în dosarul DNA despre Gala Bute și a colaborat cu anchetatorii, furnizându-le informații despre circuitul banilor.

Potrivit Jurnalul Național, Moraru a făcut parte din Comisia de negociere care a atribuit firmei Europlus Computers, controlată de Rudel Obreja, contractul pentru organizarea Galei Bute.

Ulterior, Carmen Moraru a fost angajată de Ramona Mănescu, ministru al Transporturilor, ca director peste Direcția de verificare a corectitudinii folosirii banilor europeni în minister, potrivit Tolo.ro.

În 2018, ministrul PSD al Transporturilor, Lucian Șova, a promovat-o pe Carmen Moraru, desemnând-o vicepreședinte al grupului de lucru Working Party on Transport-Intermodal Questions and Networks, un format de lucru al UE, potrivit ziarului Puterea. Fostul om de încredere al Elenei Udrea a ocupat postul pe perioada în care România a deținut președinția rotativă a Consiliului UE.

Apoi, în noiembrie 2019, a fost numită de premierul Ludovic Orban secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, la cererea ministrului Marcel Boloș. Ulterior,

Carmen Moraru activează în administrația centrală încă din 1992. Puteți vedea CV-ul său aici:

CV Carmen Moraru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *