Care este cea mai bună ofertă a Electrica pentru clienții care nu au schimbat nimic. Câștigul este de un ban/kWh

Clienții Electrica Furnizare care încă erau în sistem reglementat la data de 31 decembrie și care sunt acum în serviciul universal vor primi drept cea mai bună ofertă planul tarifar Stabil 30, disponibil și pe web-site-ul companiei, după cum ne-au declarat oficialii firmei. Desigur, cine dorește, poate opta pentru orice altă ofertă concurențială.

Ce înseamnă asta pentru clienți?

Cei circa 3 milioane de clienți ai Electrica ce nu sunt în piața concurențială nu vor plăti energia electrică la prețul de serviciu universal, ci la cel din oferta concurențială Stabil 30. Diferența dintre cele două este acoperită de companie, sub forma unui discount care va fi acordat fiecărui client și va fi evidențiată în factură. Oficialii Electrica Furnizare au anunțat cu o zi în urmă că acordă clienților termenul de 31 august până la care se acordă acest discount între cea mai bună ofertă concurențială și prețul de serviciu universal. Asta dacă, evident, ei nu vor alege o altă ofertă concurențială a companiei.

Câștigul nu este foarte mare pentru clienții Electrica rămași la serviciul universal, adică cei care erau la reglementat la 31 decembrie și nu au schimbat nimic. Prețul energiei active din oferta Stabil 30 este de 0,324 lei/kWh, valabil pentru toate cele trei zone de rețea ale Electrica. Prețul de serviciu universal, la fel doar componenta de energie activă, este de 0,337 lei pentru Muntenia Nord, 0,336 lei pentru Transilvania Sud, și 0,332 lei pentru Muntenia Nord.

Așadar, câștigul, sau discountul este de un ban/kWh pentru clienții Electrica aflați în situația de a fi la serviciul universal. Cum toate celelalte componente ale facturii (transport, distribuțiie, certificare verzi, contribuție cogenerare, accize, TVA) sunt identice în cele două planuri tarifare, câștigul este practic acesta, sau 1,19 bani/kWh dacă luăm în calcul și TVA. Adică, la o factură de 100 kWh, câștigul – discountul oferit de companie –  este de doar un leu pe lună, aproximativ.

Oficialii companiei au admis că diferența nu este mare, dar au spus că ofertele concurențiale ale Electrica sunt corecte, fără clauze ascunse, și au ținut cont de o politică prudentă de contractare a energiei pentru clienții săi. Pe de altă parte, ei au spus că vor promova și celelalte oferte concurențiale ale Electrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *